Annons
Nyheter

Kantpar hoppas på ÖM-guld

Nyheter • Publicerad 21 juli 2007

FOTBOLL

IFK Borgholms herr- och damlag susar fram i både serie och ÖM-slutspel. Den största gemensamma nämnaren hittar man i Henrik Karlsson och Emelie Johansson som är ett par sedan tre år tillbaka. Nu siktar vänsterbreddarna mot ÖM-guld.

Annons

På en fotbollsresa till Tyskland 2004 för Borgholms båda A-lag blev Henrik och Emelie ett par och sedan ett år tillbaka bor de tillsammans inne i Kalmar. Det innebär pendling till träningarna och med stundtals olika träningstider blir det mycket resande i Karlsson/Johansson-familjen. Några problem att få tid att träffas har de dock inte, de jobbar nämligen i samma ICA-butik.

– Det är skönt att slippa se honom ibland, säger Emelie med glimten i ögat.

PIZZAKOMMENDERING

Från sina vänsterytterplatser, även om Emelie i spelartruppen står som back, har Emelie och Henrik i år haft stor del i sina lags framgångar. Emelie har varit med och kvalat uppåt två år i rad nu och tror att det kan vara dags att ta klivet upp i division 3.

– Det har gått bra, vi får vara nöjda med vårsäsongen. Det känns som att vi blir mer och mer ihopspelta. Vi tappade några viktiga namn som till exempel Anna Boström innan säsongen men de nyförvärv vi fått in har stärkt laget.

IFK Borgholms damer leder serien med tre poäng, lika många ligger herrarna efter Kalmar Södra som tvåa i sin tabell. Men Henrik brottas inte bara med Kalmar Södra, utan även med ljumskproblem.

– Det är förmodligen styrketräning jag behöver. Sen tjatar Johny (Erlandsson, tränare) på att jag ska gå upp i vikt. Han har sagt till mig att äta en pizza efter varje träning...

Det finns väl värre straffkommenderingar?

– Jo, hehe...

OPTIMISTISKA TIPS

Annons

Nu väntar ÖM-semifinaler, herrarna möter SSG IF och damerna möter RM IF. Favorittryck för herrarna alltså och ett ovant underdogläge för damerna.

– Det känns som att vi kommer närmre och närmre RM. Nu fick vi ju stryk förra året med 7-0 så jag vågar inte säga för mycket, ler Emelie.

Henriks herrlag möter SSG, en enkel seger på pappret.

– Vi får se vilket lag vi har. Spelar vi som vi gjort i serien ska det inte vara några problem. Vi har fört större delen av matcherna i serien så det är inget ovanligt för oss heller. Det känns som att SSG har hittat tillbaka till sina gamla kämpatakter så om vi ska vinna måste alla göra sitt jobb.

Efter att ha fått uppdraget att tippa varandras matcher funderar Henrik länge och väl innan han säger 3-2 till Borgholms damer. När han sedan får höra att Marie Erlandsson kanske inte ska vara med blir han tveksam igen men står till slut fast vid 3-2. Emelie är säkrare på sin sak, 3-0 till Borgholm.

Om tipsen slår in får vi nästa lördag se två Borgholmslag i ÖM-finalerna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons