Annons
Nyheter

Kalle coachar ÖB-elvan

Nyheter • Publicerad 26 maj 2006

FOTBOLL, ÖB-ELVANInte så gott om öländska segrar den senaste tiden. Men några har registrerats och visst är det konkurrens om platserna även i veckans elva. Taktiken den här gången är en offensiv 3–4–3-uppställning.

Henrik Jönsson,Persnäs AIF

Annons

Har vaktat målet framgångsrikt för PAIF i de senaste omgångarna. Jönsson har gett trygghet i de bakre leden med sin rutin. Stabil senast i den övertygande 5–1-segern borta mot Kristvalla.

Daniel Arnér,Persnäs AIF

PAIF-backen har hittat sin roll i laget. På rätt position har han också imponerat. Senast följde han upp en fin insats mot IFK Kåremo med att spela bra då PAIF krossade Kristvalla på bortagräs.

Fredrik Oscarsson,Böda/Högby

Återigen får han ta klivet ner i försvaret i denna elva. Det är dock något som Oscarsson säkerligen klarar utmärkt. Stod återigen för en bra insats som defensiv mittfältare när B/H tog en viktig seger mot IFK Berga.

Kim Jonsson-Fredsson,Högsrums FF

Stabil ytterback som plussades för sin insats när HFF enkelt besegrade Rockneby med 4–0. Med sin snabbhet och sitt kraftfulla spel raderade han helt ut motståndarna på sin vänsterkant.

Nicklas Jämtin,Böda/Högby

Trollgubben Jämtin noterades för ett mål och var dessutom delaktig i mycket spelmässigt när Böda/Högby besegrade Berga. Tillsammans med Oscarsson och Jonas Nilsson ägde teknikern mittfältet helt. Får här ta plats som dribblingsskicklig ytter.

Jonas Nilsson,Böda/Högby

Annons

Dominerade, som vanligt, på mittfältet i Böda/Högbys seger senast. Utöver det sedvanliga slitet i kombination med spelintelligens så hittade Jonas även målet. Två gånger om dessutom. Tre kvarnar och given i veckans lag.

Armend Avdyli,Glömminge IF

GIF tog en efterlängtad vinst när KV 76 besegrades med 5–2 i lördags. I allra högsta grad delaktig i den viktorian var hårt jobbande innermittfältaren Avdyli. Han krigade, manade på sitt lag och tog även plats i målprotokollet.

Tomas Stenberg,Högsrums FF

”Veteranen” Stenberg var med och förde sitt HFF till en 4–0-skalp i Rockneby i fredags. Stenbergs rutin behövs i ett ungt Högsrumskollektiv och när han som mot RIK senast även gör mål är han förstås extra nyttig.

Marcus De Graaf,Glömminge IF

Den riktiga seniordebuten slutade med succé för unge De Graaf, 15. GIF-anfallaren tog för sig, var totalt orädd och gjorde även ett viktigt mål i segermatchen mot KV 76.

Martin Gustavsson,SSG IF

Av de där 25 målen som ”Martin Gust” enligt egen utsago ska göra i år är det ”bara” 15 kvar. Med fyra mål senast sköt han nästan på egen hand SSG till tre poäng borta mot Alsjöholms IF.

Mattias Petersson,Persnäs AIF

Annons

”MP” har lyckats ganska väl med att fylla upp Benny Nilssons skor så här långt. I femettan borta mot Kristvalla noterades den kvicke PAIF-forwarden för tre baljor. Något som gör att hans målkonto innehåller fem mål hittills.

Veckans coach:Kalle Byström,Böda/Högby

Mister Byströms B/H tog de ack så viktiga tre poängen i bottenmötet med IFK Berga i fredags. Vinsten på Bergavik ger nordölänningarna lite andrum. Kanske var den rent av startskottet på en positiv trend?

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons