Annons
Nyheter

Jonas Klippvik till Karlskrona

Nyheter • Publicerad 27 september 2007

FOTBOLL, DIV 2

Jonas Klippvik, eller Johan Klippvik som det basuneras ut på klubbens hemsida, leder Karlskrona AIF kommande två säsonger.

Annons

– Det känns jätteinspirerande. Det blir en tuff sportslig utmaning, men det var just det sportsliga som avgjorde, säger ”Klippan” om att träna division 2-laget.

Vilda rykten placerade Jonas Klippvik i superettanklubben Jönköpings Södras coachteam 2008, men det blev alltså Karlskrona, två divisioner lägre ner i seriesystemet, för ölänningens del. Men ”Klippan” kommer inte till nån sovande division 2-förening. KAIF vill uppåt i seriehierarkin.

– Vi får i princip behålla samtliga som vi vill behålla, säger en redan välinformerad Jonas Klippvik.

– Kan vi sen dessutom krydda truppen med nån eller ett par, så ser det rätt bra ut. Det finns potential i truppen – både åldersstrukturmässigt och talangmässigt.

EN OCH EN ANNAN MIL

Karlskrona inledde division 2-säsongen bra i våras och var med och nosade i toppen, en sämre höst gör att KAIF landar på en fjärde– eller femteplats.

Hur ska Karlskrona spela under Jonas Klippvik?

– Förhoppningsvis en positiv och vägvinnande fotboll med ett bra passningsspel. Det ska vara fart och vi ska vara bra på att ställa om.

Tar du med dig några ölänningar ner?

– Alla bra fotbollsspelare är aktuella, men i dagsläget har jag ingen ölänning som jag tänker på så där direkt, nej.

Annons

När startar du ditt nya jobb?

– Rent formellt börjar jag den 1 november, men jag har väl i princip redan börjat.

Jobbet i Karlskrona innebär att Klippvik och familjen kommer att bo kvar i Kalmar. Däremot lär det bli en och en annan mil i bilen.

– Jag kommer nog att vara där nere fem dagar i veckan. Vi börjar med att träna måndag till fredag.

KÄNNS SOM EN VINSTLOTT

I Karlskrona är tongångarna positiva till det nya tränarnamnet.

– Klippvik har karaktär och är välutbildad, säger Peter Christenson, fotbollsansvarig i KAIF, till klubbens hemsida.

– Han har varit utbildningsansvarig i Smålands FF och har uppdrag i SvFF. Klippvik är taktiskt driven och en bra analytiker med disciplin som ett av sina ledord. Han förespråkar en offensiv, anfallsglad fotboll, där ett snabbt och säkert passningsspel högprioriteras, säger han och fortsätter:

– Det känns onekligen som en vinstlott, speciellt som han varit ett mycket hett och eftertraktat namn för många klubbar, en del på elitnivå.

Jonas, vilka klubbar har du nobbat?

– Det har varit rätt många faktiskt, men jag vill inte gå in på vilka, avslutar Karlskrona AIF:s nye tränare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons