Nyheter

Jonas avvaktar med Motala...

Nyheter • Publicerad 15 november 2007

FOTBOLL

Nyblivna division 1-klubben Motala AIF vill ha Böda/Högbys Jonas Nilsson. Men vill hemkära Jonas Nilsson ha Motala?

– Det är klart att det är intressant, men jag avvaktar. Det är mycket som ska klaffa, säger 26-åringen.

Böda/Högbys store stjärna, Jonas Nilsson, är nu åter rubrikernas man. I lördagens tidning rapporterade ÖB-sporten om att han i fredags var uppe i Motala för att träffa stadens nyblivna division 1-gäng.

– Det var ju bra där uppe tycker jag. Jag pratade både med deras ordförande och tränare och det verkar vara en seriös klubb. Det var proffsigt det mesta, berömmer Nilsson.

MAIF, med öländske mittfältaren Tobias Johansson i laget, gick i år och vann division 2 mellersta Götaland och föreningen har för tillfället träningsuppehåll innan satsningen inför division 1-spelet tar fart i december. Jonas, som i fredags bara gjorde ett dagsbesök i Motala för att bilda sig en uppfattning om klubben och laget, ska då eventuellt upp och provspela med östgötarna.

– Ja, om jag vill.

Så provspelandet är mer för din skull än deras?

– Ja, lite så. De vill att jag ska skriva på, men det kan vara skönt för mig att få träna lite med laget också innan jag bestämmer mig.

SOCIALA SKA KLAFFA

Jonas Nilsson har varit sitt Högby IF och Böda/Högby troget i vått och torrt och till nästa säsong har hans namn nämnts som ett i klubbens tränarstab. Så det är inte lätt att locka Nilsson från norra Öland.

Hur tänker du gällande nästa säsong?

– Ja, du... Det är klart det är intressant med Motala, men det är mycket som ska klaffa.

Som?

– Ja, det går inte att bara åka dit och spela fotboll. Det är det sociala också, jobb, lägenhet och sånt. Så att man trivs.

NYTT TÅG

Det här är lite av en bonuschans för Jonas Nilsson. Många klubbar har tidigare varit intresserade av hans signatur, men i takt med att B/H trillat ner i seriesystemet har uppvaktarna avtagit i antal och nu trodde man nog inte att han var så het på marknaden längre.

Hade inte tåget redan gått?

– Jo, det trodde jag med. Men det är ju kul det här, om än överraskande.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.