Nyheter

Jonas återvänder

Nyheter • Publicerad 29 oktober 2010

FOTBOLL, DIV 5

Återtåget har börjat.

Jonas Nilsson återvänder till Böda/Högby som spelande tränare och redan nu kan man väl börja snacka om nordölänningarna som en seriefavorit i division 5 kommande säsong?

– Vi får se om vi vill vara med toppen eller bara hålla igång, säger den återvändande tränaren.

Sedan 2004 har Böda/Högby sakta men säkert dalat i seriesystemet – från division 3 till division 5. Nu kanske det är dags för ett trendbrott.

Jonas Nilsson återvänder till Böda/Högby och tillsammans med Marcus Axelsson tar han åter över som spelande tränare hos nordölänningarna.

– Det var egentligen först i går (läs torsdag) som jag bestämde mig. Det handlar inte om att Böda/Högby varit på och tjatat på mig – det var ett beslut som växte fram själv. Och när jag väl var tveksam så var inte Böda/Högby sena att prata med mig, säger Jonas Nilsson.

Så sent som för ett par veckor sedan sa du att Böda/Högby inte kunde räkna med dig?

– Då var så jag kände också – jag ville ge Lindsdal ett år till. Men jag fick en dotter för en och en halv månad sedan ungefär och med tiden har man väl kommit fram till att det inte riktigt finns tid att fortsätta i Lindsdal och träna i princip varje dag och dessutom jobba heltid.

Hur bra klass håller man i division 5 efter en säsong i division 2 bakom sig?

– Det vet jag inte. Det ska bli spännande att se.

Men detta måste göra Böda/Högby till seriefavoriter i femman kommande säsong?

– Haha, nja jag vet inte. Vi får se vilken ambitionsnivå vi har – ska vi träna för att ligga i toppen och kanske gå upp eller ska vi bara försöka hålla igång.

NYFÖRVÄRV

De första nyförvärven inför säsongen 2011 lär kanske inte dröja så länge för Böda/Högby. IFK Borgholms André Ohlsson och Karl-Oskar Karlsson har tränat med laget och dessutom verkar Marcus Nelson vara på väg tillbaka hem från Göteborg. Även Björn Fjellström, som numera arbetar i Norge, har kontaktats.

– Vi siktar främst in oss på sådana som spelat hos oss tidigare. Inget är klart ännu men nu när det är klart med tränare hoppas vi att vi kan locka tillbaka dem, säger klubbens sportchef, Bosse Nilsson.

Även Daniel Bogefors nämns som ett nyförvärv.

– Han skulle varit med och tränat i går (torsdag) men fick förhinder, säger Jonas Nilsson.

Någon som deklarerat att de ska sluta eller lämna?

– Den enda är väl Conny Hultenius. Han slängde skor och handskar efter förra säsongen så nu är det väl definitivt över för honom, svarar Bosse Nilsson.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.