Annons
Nyheter

Johny stannar i RM

Nyheter • Publicerad 9 oktober 2009

FOTBOLL

Silly season-spekulationer har placerat Johny Erlandsson lite här och var inför säsongen 2010.

Annons

Men han ska ingenstans.

– Nej, jag kommer att vara kvar i RM. Det ser spännande ut, säger RM-coachen.

RM IF har i år inte haft en alltför stor trupp och det var givetvis ett problem för tränare Johny Erlandsson, som ändå ledde laget till en godkänd femteplats i division 4 sydöstra.

Men truppen ska bli bredare till nästa år.

– Det här med nya spelare var en väldigt viktig bit för min del. Och vi har varit i kontakt med mycket spelare och fått positiva signaler, så det ser ganska skojigt ut, säger coach Erlandsson och fortsätter.

– Av alla vi har pratat med är det bara en som direkt har sagt nej, alla andra är positiva och förvånade att vi har hört av oss.

YNGRE

Vilka spelare RM har kontaktat kan man endast spekulera i, men Färjestadens GoIF-tränaren Magnus Olander har ju tidigare aviserat att han ska banta truppen inför division 3-året 2010, så där borde det ju finnas några tänkbara nyförvärv. För det är ju i så fall inte första gången spelare går från Färjestaden till RM.

– Det är ju inte så dumt att titta på det och jag har haft relationer och kontakter med olika spelare. Vi har ju här i RM några yngre som har fått spela i a-laget och det gör det kanske lättare att få hit spelare när de ser att det finns möjligheter, säger Erlandsson.

BEHÅLLA

Annons

Nu såhär i början av oktober har dock varken RM eller någon annan klubb kommit så mycket längre i spelarövergångarna än en första kontakt.

– Ja, så det kanske inte blir något, det vet man ju inte, men vi är väldigt tidigt ute och det känns bra. Och vi kollar över ledarstaben och hela föreningen också, säger Erlandsson, som dock inte stirrar sig blind på nyförvärv.

– Nej, det är ju även viktigt att vi får behålla den trupp vi har, men där har vi också fått positiva signaler. Sedan ska vi bara försöka bredda truppen med några nya, yngre, avslutar han.

VIKTOR LOVÉN

... men Mikael Nilsson slutar i PAIF:en

FOTBOLL, DIV 6

Efter tre år som tränare i Persnäs AIF kliver Mikael Nilsson av.

– Jag känner att jag varit där många år nu, säger han.

Under tre års tid har Mikael Nilsson tränat Persnäs AIF. Debutåret slutade laget sjua av tio lag i Kalmarsexan. Året därpå var man sjua av åtta och i år var man åter igen sjua av tio lag.

– Resultatmässigt är jag inte riktigt nöjd med vad vi åstadkommit. Men däremot är jag nöjd över utvecklingen vi haft som lag och vi har höjt nivån på alla spelare lite, säger Nilsson som nu väljer att kliva åt sidan.

Annons

– Jag känner att jag varit där många år nu. Först som lagledare och sedan som tränare.

PAIF-CUPEN

Istället väntar mer organisatoriska uppgifter för Nilsson som inte helt kommer släppa sitt engagemang inom Persnäs AIF.

– Först och främst ska jag hjälpa till lite med PAIF-cupen 2010 och sedan får vi se vad som händer, säger Nilsson.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons