Annons
Nyheter

Johny mot sina kamrater från ifjol

Nyheter • Publicerad 14 augusti 2009

FOTBOLL, DIV 4

I eftermiddag tar Johny Erlandssons RM emot IFK Borgholm på Runvallen. Men Erlandsson har inga hard feelings mot sin gamla klubb, som han coachade mellan 2006 och 2008.

Annons

– Nej, nej. Det ska bli kul. Borgholm är ett fantastiskt bra lag, som jag alltid hållit som starka i serien.

Nu bröts er svit på 13 raka utan förlust, senast mot Alstermo. Hur påverkar det stämningen i truppen?

– Jag tycker inte det påverkar så mycket. Vi gör en ganska bra match mot ett av seriens bästa lag på bortaplan och står upp bra mot dem. Så jag tycker inte att det kändes så dåligt.

Hur är läget annars i laget?

– Vi har ju haft lite problem sen tidigare med skador och nu fick Simon Bogefors också kliva av senast. Dessutom fick vi en mycket olycklig utvisning på Sebastian Sten också.

1-1 blev det i våras, vad kan vi förvänta oss för matchbild nu?

– Mycket kamp blir det. Det är ett lag som vi känner väl så det blir nog inga överraskningar. Det beror mycket på vilka som kommer till spel, men vi hoppas vi kan göra en lika bra match som vi gjorde mot Borgholm i ÖM då vi vann med 4-3.

Kan den ÖM-matchen betyda ett mentalt övertag till dagens match?

– Det för ju med sig en positiv tanke, så är det. Men nu är det en helt ny match.

Vilken är den viktigaste faktorn för att ert spel ska funka?

Annons

– Att vi vågar rulla runt och hålla i bollen. Sen har ju försvaret varit en nyckel till vår framgång, där vi känt oss trygga. Försvaret har varit oerhört bra, bortsett från de första matcherna då vi släppte lite för många mål. Niclas Olsson i mål växer hela tiden och skapar också en trygghet till laget.

Vad räds du mest i Borgholm?

– De har några riktigt duktiga spelare som sticker ut. Är Henke Karlsson på humör är han fenomenal. De har ett riktigt starkt anfallspar i (Andreas) Prins och Jacob Petersson. Sen har de, tillsammans med oss – seriens bästa målvakt, David Larsson.

Vågar du tippa?

– Med hjärtat tror jag att vi vinner. Men som sagt, det beror helt på vilka lag som ställs på banan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons