Nyheter

Jacob och Marcus dominerade

Nyheter • Publicerad 8 januari 2008

FOTBOLL, PAIF-CUPEN

I gruppspelet var de ganska osynliga men i slutspelet var de i en klass för sig själva. Marcus Erlandsson och Jacob Petersson är den främsta orsaken till Borgholms seger i PAIF-cupen.

Det började trevande för Borgholms anfallsduo Marcus Erlandsson/Jacob Petersson. Spelet stämde inte riktigt och deras namn fanns inte med i målprotokollet på många ställen.

– Jag trodde inte på att vi skulle vinna detta efter gruppspelet. Jag tycker ingen kom upp i normal standard riktigt, säger Jacob Petersson som även vann skytteligan på tio fullträffar, varav sju kom i slutspelet, och även fick pris som turneringens bästa spelare.

AVGÖRANDE SKILLNADEN

I slutspelet var det duon som var den avgörande skillnaden på vinst och förlust. Medan större delarna av laget höll ungefär samma nivå som i gruppspelet så höjde sig anfallsduon flera snäpp. Oftats var det Marcus som fick ta emot bollen och sedan vidarefördela den till Jacob, vilket uppenbarligen fungerade bra då duon svarade för totalt 15 mål.

– Vi spelar bra när det gäller och det var riktigt skönt att vinna detta, säger Jacob.

Vilken var den tuffaste matchen?

– Jag tycker nog matchen mot Hulterstad. De startade ganska bra men vi kom igång efter ett tag. Många hade nog förväntat sig att de skulle vara sämre.

Även tränaren Johny Erlandsson var ritkigt nöjd med sin duo.

– Marcus och Jacob fungerade bra ihop. Under gruppspelet var det andra som tog för sig men i slutspelet gjorde Jacob och Marcus en jäkligt bra insats.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.