Nyheter

Ingen Royal League

Nyheter • Publicerad 6 november 2006

Nu är ett fantastiskt år över för oss i Kalmar FF. I söndags vann vi hemma mot ett dödssprattlande Örgryte med 3-2, vilket var precis vad som krävdes av oss för att vi skulle vara med i diskussionen om den sista Royal League platsen.

Men för att vi skulle knipa den var vi tvungna att få hjälp av våra småländska kollegor Öster, som då var tvungna att ta poäng av Hammarby. Något som de givetvis inte lyckades med. De var tvungna att vinna sin match, då för att stanna kvar i allsvenskan. Sin vana trogen missade de en hög med chanser innan de i vanlig ordning lyckades klanta till det och därmed gav bort vår Royal League plats till Hammarby.

Det är synd att Öster åker ur för att vi missar två roliga matcher och sex poäng. KFF slutar alltså på en 5:e plats i år. Ett bra fotbollsår är över, ett fotbollsår som började redan i november förra året. Men ändå skulle jag vilja peka på hur nära vi varit att få ännu större framgångar än de vi fått. I vintras var vi en obegriplig miss i slutsekunderna ifrån att slå ut FC Köpenhamn i Royal League, i intertoto 10 minuter ifrån att slå ut holländska Twente, i cupen en straffsparksläggning ifrån final och nu till sist en hårsmån ifrån Royal League. Det är lätt att gapa efter för mycket men det kittlar ändå lite att fantisera vad som kunde hänt bara om...

Kalmar FF, spelare, ledare, styrelse med flera, har i alla fall lärt sig mycket av den här resan och jag har fått många fina och roliga minnen från vår Europatour att lägga till mina övriga fotbollsrelaterade dito. Ska man se något bra med vår femteplacering, som ju egentligen är mycket bra för en liten skitförening som KFF, så är det ju att alla vi gamlingar i truppen får vila upp oss lite, vi har ändå spelat runt 50 matcher i rad utan någon större vila.

Nu är ju inte Nanne så glad för att kalla det vila så jag förtydligar att det inte handlar om ”slöa-på-locket” vila utan ”aktiv vila” som det så fint heter. Nu när vi inte fick några medaljer att fira är det roligt att mörbypojken Mobaeck fick en. Jag, och vi i KFF, tycker det är rättvist och roligt att Elfsborg tog guldet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.