Annons
Nyheter

IFK upp – SSG ner – B/H kvar?

Nyheter • Publicerad 23 september 2007

FOTBOLL

IFK Borgholm krossade ö-kollegan Mörbylånga GoIF med hela 8-0 och gick därmed upp i damtrean.

Annons

– Vi är för bra för den här serien, det visar 38-0 på de sex senaste matcherna, säger Janne Strindhag, tränare hos IFK.

Blåvitt hade inga problem med att avfärda Mörbylånga hemma på ett söndagssoligt Borgholms IP. Efter 3-0 i paus kunde IFK sprinta ifrån till hela 8-0 till slut.

Vad har ni förbättrat främst under den här säsongen?

– Vi har visat ett bra kroppsspråk. Vi har talat mycket om vikten att ta för sig, att våga vinna och det har vi gjort, svarar Strindhag.

Ida Olsson, ny från Färjestadens GoIF inför den här säsongen, har varit en av IFK:s mest tongivande spelare och 20-åringen har nyckeln till seriesegern.

– Vi har tränat stenhårt och visat en enorm vilja.

SSG TILL SEXAN

Lika bra gick det inte för SSG IF, som i lördags föll hemma mot Vissefjärda i en direkt avgörande match om vilket lag som skulle hålla sig kvar i femman. "Kanonerna" förlorade med 3-2. Hemmalaget hade ledningen med både 1-0 och 2-1, men med tio minuter kvar satte smålänningarna 3-2 och degraderingen var därmed ett faktum för SSG:s del. SSG får dessutom leta efter ny tränare, då Ulf Jonsson lämnar föreningen.

B/H VANN MED 3-1

I division 4 lever drömmen vidare för Böda/Högby som besegrade Ljungbyholms GoIF med 3-1 i bottenmötet i Böda. B/H ledde med 2-0 efter mål inprickade av Jonas och Pelle Nilsson. LGoIF reducerade med under fem minuter kvar på matchklockan, men Jonas Nilsson satte förlösande 3-1 i sista minuten.

Annons

Vinsten betyder att Böda/Högby nu i sämsta fall får kvala för att hålla sig kvar i divisionen. Det direkta nedflyttningsspöket är därmed bortskrämt.

DAVID WINBERG

Läs merom respektive match i Ölandsbladet tisdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons