Nyheter

IFK kanske tappar i täten: ”Det här kan man inte släppa”

Nyheter • Publicerad 7 juli 2006

FOTBOLL, DIV. IV DAMInför höstsäsongen tror kanske de flesta att IFK Borgholm borde ligga tvåa i tabellen på sina 17 poäng.Nu kanske det dock inte blir så.Borgholms walkoverseger från i våras är nämligen inte godkänd av Smålands Fotbollförbund.

Den 10 juni skulle IFK Borgholm spela hemma mot Bäckebo GoIF, men kvällen innan match ringde Bäckebo och lämnade walkover.

Därmed tillskrevs Borgholm en seger 3-0.

Men nu kanske det inte blir så.

– Vi har fått ett brev från Tävlingsutskottet där de skriver att de inte godkänner wo:n för att de helt plötsligt har en filosofi som säger att alla matcher ska spelas, berättar IFK-coachen Magnus Ringqvist och fortsätter.

– Och det håller jag med om, men inte som det här har gått till. Vi har försökt att hitta andra datum, men då har inte de kunnat och de vill bara spela när det det blir dåligt för oss.

Överklaga

Blir det som förbundets tävlingsutskott säger går Bäckebo om Borgholm inför hösten.

Borgholm har dock spelat en match mindre än Bäckebo och i så fall två matcher mindre än serieledande Lindsdals IF B.

Nytt speldatum för matchen är satt till den 5 september, men sista ordet är dock inte sagt i den här affären.

– Nej, vi har juli månad på oss att överklaga.

Och det ska ni göra?

– Ja, det här kan man inte släppa.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.