Nyheter

IFK herr och dam kvalar

Nyheter • Publicerad 29 september 2006

FOTBOLLI helgen sätter IFK Borgholms herrar och damer igång med sina kvalspel.Herrarna vill upp i fyran, medan damerna vill upp i trean.

I kvalet till herrarnas division IV har Borgholm hamnat i en grupp med 10:an i division IV sydöstra (Påryd eller Pukeberg, i dagsläget Pukeberg), samt tvåan i division V södra, Vislanda IF. Det är dock inte frågan om något gruppspel där alla möter alla.

Vislanda som står för motståndet nu i helgen är hemmalag, eftersom laget spelade till sig en poäng mer än Borgholm i serien.

Segraren i mötet Vislanda-Borgholm går vidare och får möta laget från division IV sydöstra i ett dubbelmöte. Resultaten läggs sedan ihop och vid lika poäng och målskillnad räknas antalet mål på bortaplan dubbelt. Om det inte går att skilja lagen åt efter de två matcherna blir det först förlängning och sedan straffar.

Gruppspel för damerna

I kvalet till damernas division III möter Borgholm imorgon SK Lojal, som kom tvåa i division IV nordöstra. Med en sju poäng större poängskörd spelar Borgholm på hemmaplan. Efter morgondagens match ska både Borgholm och Lojal sedan spela mot det åttonde laget i division III östra (i dagsläget Ramdala IF).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.