Nyheter

IFK Borgholm tog förväntad enkel seger i ÖM-kvartsfinalen

Nyheter • Publicerad 20 juni 2008

FOTBOLL, ÖM KVARTSFINAL DAMIFK Borgholm tog som väntat en enkel seger borta mot Högsrum i ÖM-kvartsfinalen på Rällavallen på torsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till hela 9-0 efter att Borgholms Marie Erlandsson gjort hela fem mål.

Det var aldrig något snack om saken. Division 3-laget IFK Borgholm var flera klasser bättre än division 5-laget Högsrum. Som väntat tog man en enkel seger

- Vi hängde inte med i andra halvlek, konstaterar HFF-tränaren Niklas Holmgren.

Trots att Borgholm ägde spelet totalt i den första halvleken hade man svårt att komma till några riktigt farliga avslut. Gästerna var dock i ledning med 2-0 i halvtid.

- Det blir svårt när de ställer alla sina spelare nere på egen planhalva. Då måste vi har bättre fart i både bollen och fötterna för att locka upp deras försvar, säger Borgholmstränaren Janne Strindhag.

I den andra halvleken hade dock Borgholm lekstuga med Högsrum och gjorde hela sju mål, vilket fastställde slutresultatet till 9-0. Bäst på planen var Borgholms stora målskytt Marie Erlandsson som nätade inte mindre än fem gånger i matchen.

FAKTA/

Högsrums FF-IFK Borgholm 0-9 (0-2)

Målen:Marie Erlandsson 5, Maria Boström 2, Moa Larsson, Annika Nilsson.

Läs mer i Ölandsbladet på tisdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.