Nyheter

Ida lägger skorna på hyllan

Nyheter • Publicerad 12 mars 2009

FOTBOLL, DIV 4 DAM

Färjestadens GoIF har tappat en av sina allra bästa spelare.

Ida Karabyn har nämligen lagt skorna på hyllan.

– Ja, nu har jag gjort mitt, säger mittfältsdrottningen.

Förra året var Ida Karabyn som vanligt en av Färjestadens nyckelspelare. Men hon har inte bara varit bäst, utan även äldst.

– Ja, jag börjar bli gammal och nu var jag ju absolut äldst i laget. En del av de nya tjejerna i laget är ju lika gamla som min äldste son, säger Karabyn och fortsätter.

– Sedan har jag fått andra arbetstider och barnen har blivit äldre, så det går inte, tyvärr. Det är jättetråkigt att bara lägga av så här. Det räcker bara att jag åker ner och ser sonen spela så blir jag riktigt sugen igen.

Men vinterns inomhuscuper, där Ida dominerat, blev alltså de sista framträdandena hon gjorde i FGoIF.

– Men jag sa innan att jag bara skulle spela inomhuscuperna, och jag tycker egentligen att inne är roligare än ute, berättar Karabyn.

WALLER NY MAMMA?

Under fjolårssäsongen var Ida med sina sex mål delat målbäst i laget och hon var väldigt viktig såväl i offensiven som i defensiven. Så det blir ett tungt avbräck för FGoIF.

– Det gick bra förra året. Det var riktigt roligt och de hade nog lite glädje av min rutin också. Men de kommer ju klara sig utan mig nu också, säger Karabyn ödmjukt.

Men vem tar över mammarollen i laget nu, då?

– Jag vet inte, jag har ju inte tränat sedan inomhuscuperna, men jag kan tänka mig Sofie Waller. Under de träningarna jag var med på tog hon tag i det och alla verkade se upp till henne.

Så du kommer inte ner och spelar lite framåt hösten, då...?

– Nej, nu har jag gjort mitt.

VIKTOR LOVÉN

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.