Nyheter

Hellsten tar ett break

Nyheter • Publicerad 16 september 2009

FOTBOLL, DIV 4 DAM

Han har varit överallt i Mörbylånga GoIF den här säsongen, men nästa säsong blir det ingenting.

– Jag kommer inte träna någonting och inte spela heller. Tills jag blir sugen igen, säger Johan Hellsten.

Under två säsonger har Hellsten varit huvudtränare för Mörbylånga GoIF:s damlag. Men det blir ingen tredje.

– Jag sade från början att det skulle vara ett tvåårsprojekt och sedan har det vuxit fram under säsongen och efter sommaren kändes det rätt att ta beslutet, berättar ”Hesse”, som under säsongen haft fler järn i elden än en smed.

– Jag har jobbat heltid och pluggat heltid, tränat damlaget och spelat i herrlaget. Och efter sommaren har jag även hjälpt Larsson (Anders, herrcoach) och skött träningar och varit delaktig i laguttagningar där.

Puh...

– Ja, det var både två och tre saker för mycket, så det var fulla dagar. Det har ju varit jätteroligt, men det går bara till en viss gräns. Nu måste jag varva ner lite och få lite tid till annat.

NIKLAS TAR ÖVER

En ny tränarlösning för damlaget till nästa säsong är redan klar, då Hellstens assisterande, Niklas Henriksson, tar över huvudansvaret och får hjälp av Stefan Johnsson och Ola Jansson.

– Ola kommer att vara assisterande till mig och Stefan fortsätter som lagledare och har hand om b-laget, säger Henriksson, som nu ska klara sig utan parhästen Hellsten.

– Jag tycker att Johan skulle ha fortsatt, men nu ska det ju bli en utmaning för mig att ha huvudansvaret och se vad jag lärt mig av Johan.

– För den andan vi har haft kommer ju inte att försvinna, utan vi fortsätter på den vägen, så ska jag bara lägga min touch på det lite.

”Mörby” har tappat spelare under året och kommer fortsätta tappa lite till nästa säsong.

– Så det blir ett ännu yngre lag nästa år, men de yngre tjejerna har jag ju haft i flicklagen, så vi känner varandra väl.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.