Nyheter

Hedersam GoIF-förlust

Nyheter • Publicerad 24 april 2006

FOTBOLL, DIV. IIIFärjestadens GoIF förlorade seriepremiären borta mot Växjö Norra IF.Men trots förlusten var GoIF-tränaren Joachim Christensson rätt nöjd.– Det var en sån där hedersam du vet, men man får ju inga poäng för den, konstaterar han.

Förutom resultatet var Christensson nöjd med det mesta.

– Vi fick igång vårt spel och vi kom in i straffområdet, förklarar han.

Bland annat hade P-M Carlsson ett skott som var så nära att gå in som på mållinjen.

– Det hade nog blivit en annan matchbild om vi fått 1-0 där, tror ”Jocke”.

Istället kunde hemmalaget göra matchens enda mål i slutet av första halvlek.

– Vi hade en svacka de sista tio minuterna i första halvlek och det var då de gjorde målet.

Hektiskt

”Jocke” tvingades byta ut Ali Soukiyh mot Jonas Karlsson redan i paus, då Ali slagit upp en gammal sträckning. Och strax efter paus tvingades också en halvsjuk Tobias Johansson kliva av till förmån för Stefan Nyberg.

– Med ”Tobbe” borta tappade vi givetvis lite framåt, erkänner Christensson.

Färjestaden är inne i ett hektiskt spelschema och redan ikväll väntar en ny match, den uppskjutna hemmapremiären mot Saxemara IF.

– De har värvat på sig några bra spelare och är nog bättre i år. Annars är det ett jobbande lag, som är rätt stabila bakåt.

Tobias Johansson spenderade en natt på sjukhus i helgen, men sägs kunna vara med mot Saxemara. Men det är tveksamt om Ali Soukiyh kan medverka på grund av sin skada. I sådana fall går Jonas Karlsson in som ersättare.

Annars blir det samma startelva som mot Växjö Norra.

FAKTA/Växjö Norra IF – Färjestadens GoIF 1–0 (1–0)

Kvarnligan

3: Christopher Roswall - Hela backlinjen var stabil, men högerbacken Roswall imponerade mycket i sin division III-debut.

2: Karl-Fredrik Karlsson - Rivjärnet rev järnet i sin defensiva mittfältsroll. Precis som vanligt.

1: Jimmy Gullquist - Nyförvärvet från Västervik mötte två stora mittbackar, som han dock ändå klarade av. Hade centern satt sitt friläge hade det blivit fler kvarnar.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.