Annons
Nyheter

”Gulla” till Kalmar AIK för hämnd

Nyheter • Publicerad 4 november 2008

FOTBOLL, ELITFYRAN

Färjestadens GoIF tappar sin skyttekung de senaste säsongerna, Jimmy Gullquist, då han bestämt sig för spel med serierivalen Kalmar AIK nästa säsong.

Annons

– Jag hade gärna spelat kvar, för jag trivs så jädra bra i Färjestaden, men jag är inte överens med klubbledningen, säger ”Gulla”.

Överums IK-produkten, som kom till Färjestaden från Västerviks FF inför säsongen 2006, kommer inte överens med Färjestadens GoIF:s ledning och därför lämnar han nu klubben.

– Jag tycker det är synd att det måste bli såhär, för jag trivs i Färjestaden med spelarna och tränare Olander och Jäverskog, säger Gullquist och fortsätter.

– Om saker och ting hade fungerat som de ska hade jag absolut spelat kvar i Färjestaden i fem säsonger till.

KOMPIS CLAESSON

Och när Gullquist väl bestämt sig för att lämna Öland blev det, kanske något kontroversiellt, serierivalen Kalmar AIK.

– Det blir som en hämnd. Jag måste ju möta Färjestaden, säger han och berättar vidare att det inte bara är hämndbegäret som ligger bakom.

– AIK har jagat mig nu i tre år sedan jag flyttade till Kalmar och sedan är min gamle gode vän Kristian Claesson (spelande ass-tränare) där också. Han har tjatat på mig och det är mycket tack vare honom jag går dit. Han ville spela med mig ett sista år.

MÅL PÅ SKANSEN

Årets säsong var Gullquists sämsta i GoIF rent målmässigt då han inte spelade alla matcher och endast nätade sju gånger.

Annons

– Det är ju katastrof, men jag har jobbat så galet och missat mycket av försäsongen, säger Gullquist, som även i år sticker till Sälen för jobb över vintern.

– Jag missar en del av försäsongen, men sedan ska jag hem och göra mål på Fredriksskans.

”FÅGELFORS”

Kalmar AIK-tränaren Marcus Kraaijenbrink är naturligtvis nöjd med tillskottet.

– Han är en målskytt av rang år efter år efter år, säger ”Kraaijen”, som även gläds åt ett annat ”nyförvärv”.

Fredrik ”Fågelfors” Rathjen, som 2007 gjorde ett litet gästspel i RM IF, är nämligen klar för Kalmar AIK nästa säsong. Rathjen försökte köra igång med Kalmar AIK i början av 2008, men tiden räckte då inte till.

– Men han ska försöka göra en ordentlig satsning i år, säger Kraaijenbrink. Och han är ju regionens bästa mittback.

FAKTA/

”Gullas” antal mål med Färjestadens GoIF:

2008: 7 mål (Div. 4 elit)

Annons

2007: 10 mål (Div. 3)

2006: 17 mål (Div. 3)

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons