Nyheter

”Gudomligt bra första 30”

Nyheter • Publicerad 24 mars 2009

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCH

Under 30 minuter visade Färjestadens GoIF prov på fantastisk anfallsfotboll och spelade fullkomligt ut Trekantens IF.

Sedan vred någon om strömbrytaren och FGoIF släppte in Trekanten i matchen.

– Första 30 är gudomligt bra och resten av matchen är ju som den är, säger FGoIF:s Andreas ”Snurre” Persson som låg bakom det mesta Färjestaden skapade i 4–3-segern.

När Färjestadens GoIF i helgen sparkade igång sitt träningsmatchande för säsongen 2009 gjorde man det med en riktig rivstart.

När 19 minuter var spelade hade Färjestaden gjort tre mål och Trekanten hade knappt fått låna bollen. Tio minuter senare slog dock Färjestaden av på tempot och man bjöd in Trekanten i matchen.

– Det kändes jävligt bra inledningsvis. Men sedan ger vi Trekanten deras mål, säger planens bästa spelare Andreas ”Snurre” Persson som svarade för två mål och ett assist matchen.

FRISPARK

”Snurre” inledde målskyttet med att smeka in en frispark i krysset i den fjärde minuten. Detta följde Sebastian Edin tio minuter senare upp med att styra in 2–0 efter ett inspel från Joakim Bengtsson, vilket ”Snurre” i den 19 matchminuten ökade på till 3–0 efter han kommit fri med Trekantens målvakt.

– Frisparken var ju inte helt dåligt placerad. Men sedan ser ”Ljungis” (Johan Ljungström), ”Kimman” (Joakim Bengtsson) och Stefan Nyberg till att jag får mycket ytor eftersom de löper så mycket i början, säger ”Snurre”.

LATHET

Men efter dryga halvtimmens spel slog dock Färjestaden av på tempot ordentligt och för första gången kunde Trekanten hålla i bollen under en längre period. Detta gjorde även att mål i baken kom för FGoIF och i halvtid stod det 3–2.

– Det är inte på grund av trötthet som vi släpper in Trekanten i matchen – snarare lathet. Vi blir bekväma när vi spelar så bra i början och tror att det kommer lösa sig utan att vi tar jobbet, säger Färjestadens tränare Magnus Olander.

POSITIONSSTYRDA

I den andra halvleken ökade sedan Färjestaden på sin ledning till 4–2 genom Stefan Nyberg, vilket sedan Trekanten reducerade till 4–3.

– Vi gör fem byten inför andra och byter lite positioner, vilket gör att det blir lite virrigt, säger Olander.

Men första 30 finns inte mycket att klaga på?

– Jag önskar att vi kunde ta lite fler löpningar och sedan tycker jag vi långa stunder blir väldigt positionsstyrda. Är man högerytter så verkar man stanna på ytterpositionen trots att man ibland måste gå in i banan. Men överlag är jag väldigt nöjd med första 30.

FAKTA/

Färjestadens GoIF–Trekantens IF 4–3 (3–2)

Målen: 1–0 Andreas ”Snurre” Persson, 2–0 Sebastian Edin, 3–0 Andreas ”Snurre” Persson, 4–2 Stefan Nyberg.

Så startade FGoIF:Joakim Deurell – Emil Olsson, Tom Karlsson, Johan Lewton, Sebastian Edin – Filip Lindqvist – Joakim Bengtsson, Charlie Nilsson, Andreas Persson, Stefan Nyberg – Johan Ljungström.

Inhoppare:Marcus de Graff (45), David Johansson (45), Jimmie Nilsson (45), Christopher Roswall (45), Fredrik Svensson (45).

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.