Annons
Nyheter

”Ganska nära att jag lade av”

Nyheter • Publicerad 24 augusti 2007

FOTBOLL, DIVISION 4

18-årige Jacob Petersson gör succé i IFK Borgholm. Det hade han aldrig trott om man frågat honom för ett år sedan.

Annons

– Det var ganska nära att jag lade av, säger division 4:s skytteligaledare för ölänningar.

I IFK Borgholms 9-0-vinst mot Ljungbyholms GoIF gjorde Jacob Petersson fem mål. Det placerar honom överst i skytteligan för ölänningar i division 4 på sammanlagt tolv mål. Detta trots att han inte ens varit ordinarie hela säsongen.

– Det är inte varje dag man gör fem mål. De hade ganska hög backlinje så det blev mycket ytor bakom, säger Jacob om målorgien i måndags.

Jacob, en av IFK Borgholms längsta spelare, kan lätt tas för en nickspecialist och targetspelare. Men istället lever han, i likhet med en Tore Andre Flo eller en ung Zlatan Ibrahimovic, mer på snabbhet och teknik än på sin längd.

– Jag går helst på djupet. Jag vet faktiskt inte varför, jag har egentligen aldrig varit särskilt bra på huvudet, menar Jacob.

TAR FÖR SIG MER NU

I våras var Jacob en del av startelvan i IFK Borgholm men framemot sommaren tappade han sin ordinarie plats. Med skadorna på Viktor Sjögren och Henrik Karlsson har han fått chansen igen. Och som han tagit den.

– Det är lite delade känslor. Man tar ju mycket hellre en plats på sina insatser än på att någon skadat sig, säger Jacob.

Samtidigt var det kanske tur för Jacob att det blivit som det blivit. Han erkänner att han kanske inte tagit för sig tillräckligt mycket förr om åren.

– Det där har blivit bättre med åren. Förut tog jag inte för mig någonting men så är det inte nu längre. Jag vet inte varför, det kanske har med självförtroende att göra.

Annons

BRA MED SABBATSÅR

Att han överhuvudtaget är med och kämpar om en a-lagsplats hade inte heller behövt vara naturligt. För två år sedan fick Jacob inhopp i a-laget och gjorde också 4 mål i serien. Förra året spelade Jacob i C-laget i Borgholm och var enligt egen utsago riktigt trött på fotbollen.

– Jag tyckte inte det var så kul. Jag var nog ganska trött på fotbollen, det var ganska nära att jag lade av helt, säger Jacob.

Hur är känslan för fotbollen nu?

– Nu är det skitkul. Det känns ändå bra att jag tog det där ”sabbatsåret”, nu är det roligt att gå till varje träning igen.

Vad tror du om fortsättningen av serien?

– Det blir tufft, det är många svåra matcher kvar. Mörbylånga blir nog farligast, de är ju på väg uppåt nu. Mörbylånga hemma blir en nyckelmatch.

ÖSTER VISAT INTRESSE

Ryktena om Jacobs succé i IFK Borgholm verkar nu också ha spritt sig ända in i djupaste Småland.

– Det var framme en kille från Öster och pratade nu efter matchen mot Ljungbyholm. Det var kul, det var första gången något sånt hände faktiskt.

Men än så länge är Jacob IFK Borgholm troget. Något båda parter nog är ganska nöjda med.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons