Nyheter

Fried gör comeback i Södra

Nyheter • Publicerad 19 mars 2009

FOTBOLL, ELITFYRAN

Färjestadens GoIF kommer få en tuff kombattant i elitfyran kommande säsong. GAIF-produkten Jonas Fried, med både allsvensk rutin och Europaspelsrutin efter sin tid i Kalmar FF, gör comeback i Kalmar Södra IF.

2006 spelade Jonas Fried fem allsvenska matcher och fick dessutom spela Intertotocupen samt Royal League med Kalmar FF. En skada i bäckenbenet och korsryggen satte dock stopp för den lovande karriären och 2007 valde Fried och Kalmar FF att bryta med varandra.

Sedan dess har Fried hållit sig borta från fotbollsplanen. Men nu gör han comeback – i Kalmar Södra och elitfyran.

– Jag har tränat med Kalmar Södra i två-tre veckor nu och har bestämt mig för att ge det en chans, säger Fried.

Hur kommer det sig att det blev just Kalmar Södra?

– Elitfyran känns som en lagom nivå att börja om på. Dessutom har jag många kompisar i Kalmar Södra som ville att jag skulle börja spela hos dem.

TRÄNINGSMATCH

Fried har även hunnit göra ett par träningsmatcher med Södra. Men till skillnad från tiden i Kalmar FF, då Fried spelade ytterback, har han fått tagit ett steg upp i banan och istället spela på mittfältet.

– Jag tror det kommer fungera bra. Jag spela lika gärna på mittfältet som jag spelar back, säger Fried.

Hur mycket tror du att du kommer att kunna spela med tanke på din skada?

– Jag hoppas på att kunna spela alla matcher i år. Så här långt har det inte varit några problem i alla fall. Det är väl i sådana fall fotbollskonditionen som inte är riktigt som den ska.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.