Annons
Nyheter

Fortsatt tungt för Färjestaden

Nyheter • Publicerad 8 augusti 2007

FOTBOLL, DIVISION 3

Årets hittills enda seger för Färjestadens GoIF kom i hemmamötet mot Älmhults IF. Bortamötet blev ingen återupprepning. 3-0 till Älmhult innebär ännu mer bottenkänning för FGoIF.

Annons

– Vi skapar ju varje match men vi sätter inte chanserna, suckar tränaren Joachim Christensson.

Siffrorna må ljuga lite, två av målen kom med tio minuter kvar efter att Färjestadens Martin Gustavsson blivit utvisad, men poängkolumnen ljuger inte. Färjestaden står kvar på sex poäng och är fast förankrade i botten av tabellen.

– Hade vi fått göra första målet så hade det kunnat bli en helt annan matchbil. Men det är ju därför vi ligger där vi ligger, för att vi inte sätter chanserna, säger Christensson.

Chanser saknades inte heller, de giftigaste under första halvlek hade Jimmy Gullquist efter en hörna och Martin Gustavsson på ett friläge. Men istället, som så ofta är fallet för bottenlag, var det Älmhult som tog ledningen efter slarv i Färjestadens försvarslinje.

GUSTAVSSON AVSTÄNGD

Andra halvlek fortsatte med missade Färjestaden-chanser. Martin Gustavsson hade återigen ett friläge med endast målvakten kvar att passera. En snedträff senare passerade bollen högt över Älmhults mål. Det blev också det sista Gustavsson gjorde i matchen. Hans andra gula kort för kvällen i en armbågs-situation innebar utvisning och godnatt för Färjestaden.

– Där dör ju matchen. Vi orkar inte mer och så kommer det två skitmål på slutet, säger Joachim Christensson.

Nu väntar närmast på onsdag Nybro IF på hemmaplan. Där krävs i princip seger för att Färjestadens GoIF ska kunna ha kvar hoppet om ett förnyat division 3-kontrakt. Man får då vara utan Martin Gustavsson som är avstängd efter det röda kort han drog på sig mot Älmhult. Troligtvis ersätter Björn Karlsson i matchtruppen. Startelvan var under måndagen ännu inte fastställd utan togs ut efter gårdagens träning.

MÅRTEN PALMEFORS

FAKTA/

Annons

Älmhults IF – Färjestadens GoIF 3–0 (1–0)

Kvarnligan:

3: Mattias Nilsson

2: Emil Olsson

1: Tom Karlsson

Startelva:

Jonas Deurell - Christopher Roswall, Nicklas Nelson, Tom Karlsson, Mattias Nilsson - Johan Lewton, Jens Göthberg, Fredrik Sturesson, Emil Olsson - Jimmy Gullquist, Martin Gustavsson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons