Nyheter

Första trean för FGoIF

Nyheter • Publicerad 28 juni 2006

FOTBOLL, DIV. III DAMÅtta omgångar utan vinst.Sedan kom äntligen säsongens första trepoängare för Färjestadens GoIF:s damer.–Jätteskönt, jublar lagkaptenen och segernickaren Lina Malmberg efter 3–2 hemma mot Nättraby GoIF.

En vår som har innehållit tunga förluster, orutin som har lyst igenom och ett nedlagt B-lag fick i alla fall en rolig avslutning på Tallhöjden i söndags.

Då kom nämligen FGoIF-damernas första seger för säsongen via 3–2 mot mittenlaget Nättraby GoIF.

– Det känns jätteskönt. Det här är vi verkligen värda, säger kaptenen Lina Malmberg, för dagen äldst i FGoIF med sina snart 17 år.

Segersång ekade

Att trepoängaren var efterlängtad gick det inte att ta miste på efteråt. Glädjen och lättnaden hos både spelare och ledare var tydlig och segersången ekade från omklädningsrummet.

– Alla ville ju det här för tjejernas skull, så att de får känna den här glädjen. De ville verkligen vinna idag. Härligt att de fick vinna innan de går på vila, säger tränaren Peter Högberg och pustar ut efter nervpärsen.

Tunga mål

Högbergs lag lyckades resa sig trots två psykologiskt väldigt tunga baklängesmål. Det första redan efter sju minuter då bollen seglade över Helena Nelson i hemmamålet.

– Den första kvarten var de riktigt bra. Men sedan började vi få tag i bollen, säger Högberg.

Efter en jobbig inledning började de unga öländskorna att ta för sig allt mer. Något som gav utdelning två gånger om tack vare mål från Moa Olssons fötter efter en halvtimmes spel.

”Riktigt jobbigt”

Först på straff sedan Malmberg rivits ned, sedan via en lyftning utom räckhåll för Nättrabykeepern.

Precis före paus kom dock 2–2, ett mål som kunde ha knäckt självförtroendet hos FGoIF.

– Då var det riktigt jobbigt, vi har alltid släppt in mål i slutet av halvlekarna. Men vi redde ut det, säger kapten Malmberg.

Lång kamp

Ja, det gjorde öländskorna verkligen. Malmberg själv nickade in 3–2 på en hörna nio minuter in på andra halvlek och resten blev en lång kamp för att hålla bollen borta från det egna målet.

Bidrog till att det lyckades, trots rejält tryck från gästerna med mycket höjdbollar in mot straffområdet, gjorde i allra högsta grad en storspelande Nelson mellan stolparna. Med mycket skicklighet och lite hjälp av ribban spikade hon igen totalt.

Räddning

Krönte insatsen gjorde hon med en helt makalös räddning nere vid vänstra stolpen när det återstod tio minuter av matchen. En parad som tillsammans med hårt jobb fixade segern.

– Vi samarbetade och jobbade på från start till mål tillsammans, säger Lina Malmberg och avslutar nöjt.

– En perfekt avslutning! Nu är det bara att ta nya tag till hösten.

En mycket bra laginsats av FGoIF och en stor guldstjärna till nämnda målvakten Helena Nelson.

FAKTA/

Färjestadens GoIF – Nättraby GoIF 3–2 (2–2)

Målen, FGoIF: 0–1 (7), 1–1 Moa Olsson (30, straff), 2–1 Moa Olsson (32), 2–2 (45), 3–2 Lina Malmberg (54).

Startelvan, FGoIF: Helena Nelson – Frida Andersson, Malin Börjesson, Matilda Fransson – Sophie Högberg, Emma Olausson, Moa Olsson, Lisa Hall – Emma Johansson, Carolin Eriksson, Lina Malmberg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.