Annons
Nyheter

Flyttar till Lindsdal

Nyheter • Publicerad 7 december 2009

FOTBOLL, DIV 2

Öster rekommenderade en mellanstation.

Annons

Och Jacob Petersson följer rådet.

– Det känns som rätt steg, säger Petersson som nu lämnar IFK Borgholm för division 2-klubben Lindsdals IF.

Jacob Petersson har öst in i IFK Borgholm de senaste säsongerna. Olika klubbar har tidigare jagat skyttekungen men han har blivit Borgholm trogen – fram tills nu. I helgen bestämde sig 20-årige Petersson för att ta steget till division 2 och Lindsdals IF.

– Framförallt är det spel i division 2 som lockar. Jag känner att det är dags att testa på spel lite högre upp i divisionerna nu, säger Petersson.

Förra veckan var Petersson i Växjö och provtränade med Öster och kort därefter bestämde han sig alltså för spel i Lindsdal.

– Att träna med Öster kan vara det roligaste jag gjort. Det var en fantastisk erfarenhet och jag tror jag kommer få stor nytta av att ha testat på det, säger Petersson.

Du följer Östers råd och flyttar upp i divisionerna?

– Ja, det känns som rätt steg. Jag kände att steget till Öster var väldigt stort och det känns ganska klokt att ta det steg för steg.

Men någon speltid i Lindsdal är långt från garanterad. Samtidigt som Petersson ansluter till truppen får han konkurrens i anfallet av IFK Berga-anfallaren Juan Gomez och dessutom jagar LIF Östermittfältaren Fredrik Petersson samt Böda/Högbys Jonas Nilson.

– Lindsdal kan få riktigt starkt lag kommande säsong. Och att få träna med spelare på den här nivån och få några fler pass i veckan kommer ge mig otroligt mycket.

Annons

Kan man snacka serieseger för Lindsdal 2010?

– Men vet inte. Det känns inte omöjligt.

Sedan tidigare är det även klart att såväl Mörbylånga GoIF-fostrade Carl Salén som Färjestadens GoIF-fostrade Pontus Dorch samt Böda/Högby-fostrade Viktor Byström även kommande säsong spelar i Lindsdal.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons