Annons
Nyheter

Final för SSG IF i inomhuspremiären

Nyheter • Publicerad 18 november 2008

FOTBOLL

Det blev en lyckad inomhuspremiär för SSG IF då man i Intersport Cup spelade sig fram till en andraplats.

Annons

– Jag är jättenöjd, men det var med blotta förskräckelsen vi tog oss vidare från gruppen, säger nye SSG-coachen Martin Gustavsson.

Ja, SSG gick vidare som bästa tvåa från gruppen med nöd och näppe efter att man spelat ihop sex poäng. Man inledde med att förlora mot Trekanten med 2-0 och sedan derbybesegra Högsrum med 3-2. I sista gruppmatchen slogs sedan KV/Lovers tillbaka med 4-1.

– Det var positivt att spelet fungerade så pass bra, fast vi inte spelat in oss i fyrorna, säger Gustavsson och fortsätter.

– Vi slarvade lite med några smågrejer, men på det stora hela är jag kanon-nöjd med alla.

Någon som stack ut?

– Peter Mård gjord en bra turnering, men jag är nöjd med alla.

DAMIR BRA

I semifinalen slog SSG Hossmo BK med 1-0, men i finalen blev återigen Trekanten för svåra, ett Trekanten med förre Kalmar FF-spelaren och turneringens lirare Damir Spahic i laget. Finalresultatet skrevs till 2-1 efter sudden death.

– Damir är riktigt bra, säger Gustavsson. Men det var kul att det bara var Trekanten vi förlorade mot i hela turneringen.

Hur gick det då för vårt andra Ölandslag i turneringen? Jo, Högsrums FF förlorade som sagt med 3-2 mot SSG och i sista gruppmatchen blev det 0-7 mot Trekanten. Därmed blev poängen mot KV/Lovers (0-0) Högsrums enda denna dag. Nästa cup är den 6 december då Rällacupen avgörs.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons