Annons
Nyheter

Fin avslutning på La Manga

Nyheter • Publicerad 8 mars 2007

FOTBOLL

Tobias Carlsson, ÖB-sportens utsände i La Manga, avlägger här sin sista rapport från Kalmar FF:s träningsläger i Spanien. Ämnen den här gången? Molde, vanligt folk, Ari, självmål och Henrik Rydströms dotter Tuva.

Annons

Ytterligare en underbar dag väntade utanför dörren när vi i söndags klev ut för att gå till frukosten. Efter maten var det styrketräning, som vanligt dagen efter match. Sedan var dagen fri som fågeln.

ROMANTISKA

Vi stod på vår terrass och blickade ner över den gröna dalen under oss, lyfte vi blicken en aning såg vi Medelhavets klarblå vatten försvinna i horisonten och vi blev med ens lite mer romantiska och ödmjuka.

Vi insåg att vi har det ganska bra och vi känner oss privilegierade att det här för tillfället är vår arbetsplats. Samtidigt var vi många som tänkte på de där hemma, våra fruar och flickvänner, barnen, släkt, hunden och andra nära och kära.

VECKA GRATIS

Söndagen är också den stora hemresa- och ankomstdagen. Det är framför allt norska lag som reser till La Manga. Fotbollsanläggningen ägs numera av Norska Fotbollsförbundet (NFF) och de norska lagen får därmed en vecka gratis från förbundet, något som ofta leder till att många lag väljer att stanna två veckor.

Mitt gamla lag Molde dök upp och det var trevligt att träffa alla igen. Kjell Jonevret är numera tränare och han har tagit med sig ett par svenskar från Allsvenskan, allt för att MFK åter ska ta sig upp i Tippeligan som de trillade ur förra året.

KALORIBOMB

Annars rullar allt på i vanlig ordning. En kväll åkte vi i vår lägenhet till Torreviejo. B-G Svedjenäs, en före detta KFF-fotbollsordförande, har ett hus i staden och rekommenderade oss att ta en tur dit. ”Det tar bara 25 minuter”, ljög han när vi frågade honom.

Efter dubbla tiden var vi framme och det var trevligt att se vanligt folk igen, inte bara illaluktande rumskompisar och fotbollsdårar. Vi slog oss ner på en uteservering på strandpromenaden och förlustade oss över, i tur och ordning, pizza, hamburgare, glass och kaffe med choklad. Det satt riktigt fint med var sin kaloribomb och våra märglade kroppar sög upp varje uns fett vi fick i oss.

Annons

SUPERBRASSEN

I tisdags spelade vi mot Strömsgodset från Drammen i Norge. De är nykomlingar i Tippeligan och satsar hårt på alla plan för att hålla sig kvar i år. I ett frenetiskt tempo trummade de på från start och vi höll stånd utan några större problem. Vi spelade smart och vårt passningsspel fungerade bra.

Och framför allt hade vi en superbrasse på topp, Ari. Han gjorde lite som han ville, bland annat tre mål, och publiken applåderade när han blev utbytt, något som inte tillhör vanligheterna här nere.

SNYGG VOLLEY

Det fjärde och snyggaste målet gjorde Rasmus Elm när han med en vänstervolley smackade upp bollen i målvaktens vänstra kryss från 25 meter. Espen Jonsen, landslagsmålvakt i Norge, stod som ett fån och hann knappt vända sig om innan bollen redan studsat ut.

De fick till slut ett tröstmål, en snygg volley av ”Bagarn” i Wastås högra hörn. Det var en fin avslutning på ett bra träningsläger. Tre vinster av tre möjliga och 8–2 i målskillnad. Själv hoppade jag in som vänsterback och spelade andra halvlek. Flåset var på plats och benen kändes piggare än på ett halvår. Sedan finns det ju en del kvalitéer som jag sparade på, till exempel crossarna som småstudsande hamnade vid fel fötter. Men, men...

RYDSTRÖMS DOTTER

Folk som tittat på våra matcher har blivit imponerade och undrar nog vad som är på gång i Kalmar. Och det smyger omkring väldigt många agenter och scouter här nere. Från väldigt stora klubbar...

I morgon onsdag tränar vi en sista gång innan det blir lite blandade lekar istället för eftermiddagsträningen. På torsdag flyger vi till Kastrup och tar bussen till Kalmar där tre dagars ledighet väntar. Där väntar också mina tre flickor och Atle, hunden. En annan som väntar på mig är Rydströms treåriga dotter Tuva som flera gånger ringt upp migistället för hennes pappa. Det finner jag mycket roande.

Tack för den här gången.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons