Annons
Nyheter

FGoIF:ens avgående tränare: ”Nu måste man jobba på sikt”

Nyheter • Publicerad 12 september 2007

FOTBOLL, DIV 3

Det blev bara två säsonger som tränare för Färjestadens GoIF. När klubben nu åker ner i elitfyran är Joachim Christensson nämligen inte kvar som coach.

Annons

– Det har varit ett tungt år, man behöver lite vinster också, motiverar han beslutet.

Förra helgen skrev ÖB-sporten att Joachim Christensson var på väg bort från klubben och nu är det hela officiellt. För en dryg vecka sedan tog ”Jocke” beslutet att stiga av GoIF-skutan efter årets säsong.

– Det har varit ett jobbigt år, vi har inte räckt till i trean, säger han. Vi har tappat för mycket rutin de sista åren.

Ja, rutinen har saknats i år. Matchvinnartyper som Johan Flobecker och Tobias Johansson har inte ersatts och åldern på de flesta spelarna har legat mellan 15-22 år istället för mellan 25-30 år som kanske varit att föredra. Jämnheten i truppen har funnits där och B-laget har gått bra i sin serie, men i A-laget har den där toppen saknats.

”DET KÄNNS RÄTT”

Så nu får alltså GoIF:en börja om i elitfyran och utan Christensson.

– Jag har varit där i två år nu och det känns rätt för föreningen att starta om på nytt nu. Så det kan vara nyttigt för föreningen att starta om något nytt på tränarsidan också. Nu måste man börja jobba på sikt.

Vad ska du göra efter den här säsongen, ”Jocke”?

– Ingenting bestämt. Jag slutför det här nu och sedan får jag se om det ramlar in något intressant.

HANS EGET BESLUT

Annons

Efter en kräftgående säsong som årets kan man misstänka att Christensson inte fick vara kvar vid rodret, men det dementerar Färjestadens GoIF:s ordförande Berndt Adolfsson.

– Det var egentligen hans beslut. För en eller två veckor sedan hade han och Michael Friberg (sportchef) ett möte där ”Jocke” sa att han ville sluta. Och det accepterade ju vi.

Och jakten på en ny tränare är redan i full gång.

– Vi kommer att träffa två stycken ikväll (läs måndags kväll), säger Adolfsson, vars organisation började jobbade med tränarfrågan strax efter Fribergs och Christenssons möte.

– Sedan dess har vi haft två möten och vi ska alltså ha ett tredje ikväll (måndag), då vi hoppas kunna komma till skott.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons