Nyheter

FGoIF höll inte distansen ut i gräspremiär

Nyheter • Publicerad 4 april 2006

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCHFärjestadens GoIF tog tidigt ledningen på straff mot seriekonkurrenten Älmeboda/Linneryd, men ölänningarna tappade balansen och fick till slut se sig slagna med 4–2 i gräspremiären på Litorinavallen.– Vi bjöd väl inte upp riktigt, samtidigt har vi en del småskavanker i laget, berättar ö-lagets tränare Joachim Christensson.

Färjestaden har i helgen bedrivit ett träningsläger på hemmaplan och det syntes att det var många tunga ben i ö-lägret. GoIF:en tog ett målmässigt initiativ efter att Tobias Johansson förvaltade en straff redan innan matchklockan hade hunnit ticka tio minuter, men Kronobergsgänget kvitterade strax innan paus och tog även ledningen efter densamma.

Sista ordet

Ett betydligt hetare och även mer grinigt Älmeboda/Linneryd passade på att utnyttja Färjestadens passivitet och rullade in både 3–1 och 4–1, innan ölänningarna fick sista ordet genom mittfältaren Jonas Karlsson – för övrigt den ende som höjde sig över mängden i hemmalaget – som tråcklade sig igenom smålänningarnas försvar och skickade in bollen i det bortre hörnet.

– Vi bjöd väl inte upp riktigt och träningslägret gjorde sitt till, säger Christensson.

Småskavanker

FGoIF-coachen, som är inne på sitt första år med ö-laget, använde sig av ett stort antal spelare och besväras av en del skador på nyckelspelare. Både Johan Flobecker (se annan artikel, reds. anm.) och Nicklas Nelson har problem, Flobecker med ett ledband och Nelson med en ljumske.

– Vi dras med en del småskavanker, så nu gäller det att få alla fit for fight inför serien, säger Christensson.

Har du startelvan till premiären klar i huvudet?

– Den är väl klar till 80-85 procent. Det finns några platser kvar att slåss om.

Färjestaden inleder seriespelet mot Saxemara IF på hemmaplan den 15 april, men frågan är om Tallhöjden är spelbar då.

– Det är ytterst tveksamt, vi får vänta och se, säger Joachim Christensson.

FAKTA/

Färjestadens GoIF – Älmeboda/Linneryd 2–4 (1–1)

Målen, FGoIF: Tobias Johansson, Jonas Karlsson.

Startelvan, FGoIF: Jonas Deurell – Tom Karlsson, Per-Martin Carlsson, Nicklas Nelson, Christopher Roswall – Tobias Johansson, Johan Flobecker, Jonas Karlsson, Ali Soukiyh, Jimmy Gullqvist – Johan Wrangsten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.