Annons
Nyheter

Fem minuter från segern...

Nyheter • Publicerad 29 mars 2007

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCH

Just när man trodde att Gert Fylking i sin rosa overall skulle springa in på konstgräset vid Fredriksskans och skrika ”Äntligen” kom kallduschen. Men fem minuter kvar på matchen kvitterade nämligen Kalmar FF:s tipselit till 2-2 och därmed får Färjestadens GoIF fortsätta att vänta på sin första seger för året.

Annons

Kalmar FF:s unga talanger, med ölänningen Pontus Dorch som lagkapten, gjorde mål på hörna redan efter en kvarts spel och det dröjde inte förrän till strax innan pausvilan då Martin Gustavsson kvitterade till 1-1 med ett snyggt avslut. Första halvleken slutade därmed 1-1 och var lika jämn som resultatet. Färjestaden uppträdde klart bättre än tidigare träningsmatcher, bättre aggressivitet och bättre snack på banan. Då går det lättare att spela fotboll.

– De har ett högt tempo, så det här var en bra genomkörare, säger FGoIF-coachen Joachim Christensson efter matchen. Vi hade ett bra taktiskt försvarsspel och skapade mycket framåt också.

BITARNA PÅ PLATS

I mitten av andra halvlek svingade Färjestaden in en lång frispark i Kalmars straffområde, Johan Lewton gick upp och nickade ner bollen med hög studs vid bortre stolpen och Martin Gustavsson tryckte in bollen med vilja i mål. Det var en lång mening som betydde 1-2 och segervittring för ett Färjestaden i vinstbehov.

Och vinstbehovet märktes efter ledningsmålet. Då tappade Färjestaden det mesta och Kalmar FF tog över fullständigt. Flera gånger rann man igenom ett stressigt och nervöst GoIF-försvar, som dock fredade sig gång på gång, bland annat genom två glidtacklingsräddningar av Tom Karlsson och en mållinjeräddning av Nicklas Nelson.

– Man tänker kanske på att man ska ha en vinst, förklarar Christensson tappet i slutet av matchen.

Med fem minuter kvar fick han alltså se Kalmar FF kvittera till 2-2 på en kontring.

– Jag tycker det är frispark. Han springer ju rakt in i Nelson, suckar Christensson.

Och visst, tungt med en sen kvittering, men ändå belåtet med bra spel.

– Ja, det här var ett fall framåt. Bitarna börjar falla på plats nu.

Annons

VIKTOR LOVÉN

Kalmar FF Tipselit – Färjestadens GoIF 2-2 (1-1)

Målen: Martin Gustavsson 2.

Startelvan: Jonas Deurell – Peter Levin, Nicklas Nelson, Tom Karlsson, Fredrik Sturesson – Mattias Nilsson, Jens Göthberg, Johan Lewton, Emil Olsson (ut i mitten av andra) – Victor Hermansen, Martin Gustavsson.

Avbytare: Harry Karlström, Björn Karlsson (in i mitten av andra), Christopher Christensson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons