Annons
Nyheter

Färjestadens damer lätt till final

Nyheter • Publicerad 21 juli 2009

Färjestadens GoIF hade inga problem att besegra Böda/Högby i damernas andra ÖM-semfinal.

Trots mängder med missade chanser vann FGoIF till slut med hela 6–0 (1–0).

Annons

– Men man får inte bränna så många chanser som vi gör, säger tränaren Patrik Gustavsson självkritiskt.

Favorittrycket lyckades inte fälla Färjestaden mot Böda/Högby. Nordöländskorna stod visserligen upp resultatmässigt länge och väl, men spelmässigt var det klasskillnad.

Färjestaden tog tag i spelet direkt och skapade en hel uppsjö med chanser framför Böda/Högbymålet. Effektiviteten lyste dock med sin frånvaro och endast Felicia Waller lyckades näta före paus.

– Det kunde ha varit avgjort redan efter tio minuter om vi bara hade fått ett par tidiga mål, konstaterar Färjestadens tränare Patrik Gustavsson.

MÅLEXPLOSION I SLUTMINUTERNA

1–0 stod sig ända till det endast återstod cirka en kvart av matchen. Men om sanningen ska fram hade det varit ett rån om Böda/Högby hade lyckats kvittera.

– De var bättre än oss, erkänner tränaren Kalle Byström.

FGoIF fick till slut utdelning efter alla missade lägen och i slutet rann siffrorna iväg rejält. Det blev till och med tennissiffror, 6–0, innan slutsignalen gick.

– Det positiva är att vi skapar chanser, men man får inte bränna så mycket som vi gjorde. Det har vi inte råd med på lördag mot RM, säger Färjestadentränaren Gustavsson.

FAKTA/

Annons

Färjestadens GoIF–Böda/Högby 6–0 (1–0)

Målen, FGoIF: Felicia Waller 3, Emma Ek 2, Emma Wahlberg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons