Nyheter

Ett ögonblick...

Nyheter • Publicerad 9 maj 2006

... Tobias Carlsson, Kalmar FF:s Färjestadenförsvarare, som i söndags spelade vänsterback i smällkaramellsegern mot Hammarby IF.

4–1 mot serieledande ”Bajen”, ni är heta nu, ”Tobbe”...

– Ja, det var bra i söndags.

Ni har växt fram till ett riktigt ”Bajen-spöke”. Varför passar Hammarby er så bra?

– Ja, uppenbarligen gör de det, men vad det beror på vet jag faktiskt inte. Men de tycker ju inte om att möta oss, det är ju helt klart.

Nyckeln till segern?

– Vårt mittfält dödade matchen totalt. Det var deras förtjänst för de plockade bort motståndarna totalt.

Hur gick det själv ute som vänsterback tycker du?

– Helt okej. Första halvlek var jag involverad mycket i spelet, men i andra halvlek bytte de kant, så då fick man mest stå och glo, så det var rätt behagligt.

Din ytterbackskollega på andra kanten, Niklas Kaldner, gav Hammarby ledningen med ett välplacerat självmål i inledningen...

– Ja, det är tråkigt det där. Jag vet hur det känns, för jag har själv gjort det. Det var mot Hammarby på Söderstadion i det allsvenska kvalet -94.

– Vi ledde med 2–0 och då klev Carlsson fram och tåade in bollen.

Precis som Kaldner gjorde i söndags?

– Ja precis. Det ser ju helt dumt ut, men det påverkade oss inte så mycket i söndags, utan fungerade mer som tändvätska för oss.

Nu har ni vunnit två raka matcher och tagit säsongens två första segrar. Har ni hittat tillbaka till fjolårets framgångsrecept nu?

– Ja, vi är minst lika bra som förra året. De två första matcherna var inte bra, men sedan har vi varit bättre än motståndarna de senaste fem matcherna tycker jag.

– Vi har haft lite inkompetens framför mål innan, men nu börjar det släppa.

Redan imorgon, onsdag, väntar Östers IF borta i säsongens första derby...

– Ja, det ska bli kul. Det är väl det första riktiga derbyt sedan -86 eller nåt. Det var ju ett tag sedan båda lagen låg i allsvenskan samtidigt. Och jag känner några i Öster också, så det ska bli roligt.

Blir det några självmål från KFF-backlinjen även imorgon...?

– Nej, inte jag i alla fall, hehe... Nej, det ska nog gå bra.

Lycka till.

– Tack.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.