Nyheter

Elin till landslagsläger

Nyheter • Publicerad 18 januari 2008

FOTBOLL

IFK Kalmars öländska mittback Elin Olofsson har blivit uttagen till landslagsläger för F89 som hålls på Bosön mellan 29 januari till 3 februari.

– Det ska bli roligt. Det är alltid roligt att bli uttagen till landslaget, säger Olofsson.

Det är mindre än ett år sedan Elin Olofsson bröt foten under en division 1-match med IFK Kalmar. Men redan nu är ölandskan åter igen landslagsaktuell och denna gång med tjejer som är ett år äldre än henne. Olofsson är en av 30 spelare som blivit kallade av förbundskapten Calle Barrling till ett träningsläger på Bosön om ett par veckor.

– Jag hade inte räknat med att bli uttagen så snart efter min skada så det var lite oväntat när jag fick beskedet via post, säger Olofsson.

Detta är dock inte första gången som Olofson blivit kallad till ett landslag för tjejer äldre än henne själv. Elin har, utöver sitt ”ordinarie” F90-landslag, även spelat med F88-landslaget.

EM-KVAL

F89-landslagets stora mål för säsongen är att kvala in till EM-slutspelet i Frankrike i mitten av juli. Först väntar dock tre kvalmatcher, i vilka Tjeckien, Österrike samt Finland står för motståndet.

– Jag har inte direkt siktat in mig på att ta en plats i truppen till EM-kvalet men visst vore det roligt att bli uttagen, säger Olofsson.

Vad tror du om landslagets chanser att avancera till slutspel?

– Jag tror att det ska kunna gå. Sverige håller ganska hög klass.

Något exakt schema för vad som väntar på landslagslägret har dock ännu inte meddelats.

– Förmodligen blir det väl någon internmatch, det brukar det vara, säger Olofsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.