Annons
Nyheter

Elin Olofsson har börjat kicka

Nyheter • Publicerad 17 september 2007

FOTBOLL

Rehabträningen är i full gång för Elin Olofsson. Nu har Ölands bästa fotbollsdam börjat sparka lite på bollen också.

Annons

– Jag har varit med på ett pass med fotbollsgymnasiet, där jag slog till bollarna lite lätt med bredsidan, berättar en för dagen småförkyld Elin.

Elin, IFK Kalmars öländska ungdomslandslagsspelare, bröt ju som bekant fotleden i en match i söderettan i slutet av maj. Sedan dess har det varit en lång tid tillbaka. Den 18 juli tog hon av gipset, kryckorna fick hon dras med i ytterligare tio dagar.

– Jag har börjat springa lite lätt och bygger upp konditionen. Jag styrke- och rehabtränar, informerar Elin.

I slutet av augusti var den 17-åriga öländskan på sitt senaste återbesök hos läkaren och allt har läkt ihop som det ska. Elin har emellertid fortfarande en del ”skrot” kvar i vänsterfoten, vänstern som är hennes bästa tillslagsfot.

– Jag har en platta och ett stift i foten, jag har dessutom en skruv som går från framsidan till baksidan av benet, berättar hon.

STRAMT PÅ MORGONKULAN

Foten uppträder fortfarande stramt, framförallt om morgnarna.

– När jag vaknar är det stelt, men det går över när man har gått på den ett tag. Det känns hyfsat, men den svullnar lätt.

Elin har till och med börjat känna på kulan. Om än i lugna och ordnade former.

– Jag har varit med på ett pass med fotbollsgymnasiet, där jag slog till bollarna lite lätt med bredsidan, men jag är inte med i några matchsituationer eller nåt sådant.

Annons

FORTSATT SPEL I IFK-DRESSEN

I och med skadan missade Elin Olofsson säsongens stora mål ”Nordisk Flick” – en landslagsturnering för F17. Hon har också missat IFK Kalmars tunga säsong i söderettan. Blåvitt har inte mäktat med en enda vinst under årets 17 försök och det blir spel i division 2 kommande säsong. Elin räknar med fortsatt spel i IFK-dressen.

– Det lutar åt att jag blir kvar, det finns inte så många andra alternativ för tillfället, avslutar Elin Olofsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons