Nyheter

Division 2-spelare till FGoIF

Nyheter • Publicerad 11 december 2007

FOTBOLL, ELITFYRAN

20-årige anfallaren Filip Lindqvist var i år med i det Karlskrona AIF som slutade femma i division 2 södra Götaland. Nu har han bestämt sig för att spela för Färjestadens GoIF säsongen 2008.

– Det är ju en klasspelare vi får till oss, säger tränare Magnus Olander belåtet.

Lindqvist har tidigare tillhört Kalmar FF:s tipselitgäng, men spelade i år med Karlskrona AIF i division 2 södra Götaland. Ett bra forwardstillskott för Färjestaden i elitfyran.

– Han är effektiv och teknisk och bra på att läsa spelet. Han är inte så stor, men rapp istället, berättar Olander.

Används som forward, eller?

– Ja, men han kan även användas som mittfältare, även om det är forward han är tänkt som.

VARFÖR FÄRJESTADEN?

Men varför väljer då Karlskronabördige Lindqvist att lämna Kalrskrona AIF för Färjestadens GoIF?

– De kom med ett bra alternativ med jobb och sånt och sedan känner jag några från Färjestaden också, motiverar 20-åringen sitt beslut.

Lindqvist spelade med Kalmar FF:s tipselit under sina tre gymnasieår, men var under säsongen 2007 tillbaka i Blekinge för spel med KAIF.

– Jag spelade väl en sju-åtta matcher, mest i slutet av säsongen, resten var jag ljumskskadad. Jag har haft problem med det, men nu ska jag vara helt frisk, berättar Lindqvist, som nu flyttar tillbaka till Kalmar.

Vad är målet för säsongen 2008?

– Givetvis att få spela alla matcher och vara frisk. Sedan vill man ju hjälpa Färjestaden upp i trean igen där de hör hemma.

”LILL-GURRA” ANSLUTER

Men Lindqvist är inte den enda som nyligen bestämt sig för FGoIF. Gustaf Andersson, nyblivna division 6-gänget SSG:s kortväxte bolltalang, har nämligen också bestämt sig, vilket glädjer Olander.

– Jag är ruskigt imponerad av honom, säger Olander om femtonåringen. Han är inte så stor, men ofantligt klok. Jag har inte sett det i en så ung spelare tidigare. Han kan gå långt, för han har en jävla inställning också. Vi får väl behålla honom ett år, sedan rycker nog Kalmar FF honom.

Men tills dess använder ni honom som mittfältare, eller?

– Nja, han är så pass ung så han kan spela varsomhelst. Han blir en påläggskalv.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.