Annons
Nyheter

Det våras för BK Norra

Nyheter • Publicerad 24 mars 2009

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCH

BK Norra kan ha någonting på gång. Trots att Persnäs var närmare i segern i 1-1-matchen på Solvallen, visade det nyfödda laget från norr upp fina intentioner. Kan laget spela ihop sig, blir man att räkna med i seriespelet.

Annons

PAIF-tränaren Mikael Nilsson var inte alls nöjd med sitt lags insats.

– Vi spelar illa och det här var nog vår sämsta insats hittills i år. När vi får bollen lyfter vi upp den för snabbt och får därför för lite folk med i anfallen.

PAIF:en ägde visserligen mest boll, men när väl chanserna dök upp stod BK Norras skickliga burväktare, Ronny Svensson (i första) och Dennis Eriksson (i andra), i vägen. BK Norra hade också svårt att hålla i bollen inom laget och uppträdde ofta stressat. Ändå var det just i djupledsspelet som laget var som farligast. BK Norras Mikael Nilsson hann med att missa ett friläge innan han, med en delikat framspelning, serverade Johan Billsten som tryckte in ledningsmålet.

– Vi har pratat om att försöka komma mycket i djupet och utnyttja farten vi har där. Och jag tycker det funkar bra, säger Thomas Söderstedt, tränare i BK Norra.

PAIF HADE ANDRA

BK Norra fortsatte att visa upp individuell skicklighet efter paus, men ju tröttare man blev – desto mer blottades att laget inte är riktigt samspelt. Positionsspelet såg stundtals inte helt gjutet ut men när man väl stack upp, var kontringarna hela tiden farliga.

– Persnäs har ju klart andra halvlek, vi tappar i kondisen och orkar inte. Jag hoppas också att vi kan bli mer organiserade i spelet, att rollerna i laget blir tydligare, säger Söderstedt som var nöjd med matchen.

– Jag är nöjd med resultatet och med försvaret. Både målvakterna och backlinjen fungerar jättebra.

INTE OROLIG

Persnäs fortsatte hålla i bollen men frestades alltför ofta att slå en alltför lång boll.

Annons

– Vi ser stora ytor och slår iväg bollen för snabbt. Jag vill att vi ska utnyttja kanterna bättre än vad vi gjorde idag och fylla på med mer folk, säger Persnäs Mikael Nilsson.

Men PAIF:en dominerade andra halvlek och kvitteringsmålet av Fredrik Rydberg kom logiskt. Det fanns också bud på fler mål, speciellt på slutet när BK Norra gick på knäna.

– Det klart vi ska vinna idag och jag tycker inställningen är för dålig, men jag är inte orolig. Vi håller på att spela in ett nytt spelsystem och några nya spelare, säger Nilsson.

Nilsson har däremot skäl att vara orolig för BK Norra. Får man spela ihop sig, så kan sexans nya tillskott bli riktigt farliga framåt vårkanten.

FAKTA/

Persnäs AIF - BK Norra 1-1 (0-1)

Målen:0-1 Johan Billsten, 1-1 Fredrik ”Conny” Rydberg.

HARALD BROSTRÖM

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons