Annons
Nyheter

Delad pott i seriefinal

Nyheter • Publicerad 8 augusti 2009

Kamp, tufft spel och ibland irritation. Så såg det ut när RM och Färjestaden delade på poängen under lördagens seriefinal på Runvallen, 2-2.

Båda lagen försökte få igång både passningsspel och rörlighet, men det var svårt i den gassande solen. Mycket tacklingar och byte av bollförande lag. Föga överraskande var det på fasta situationer mål kom.

Annons

1-0 nickade Louise Bengtsson in. Louise Eriksson kvitterade, även hon på hörna. Med den första halvlekens sista spark gjorde Carolin Eriksson 2-1 på straff.

Under den andra halvan växten intensiteten. I mitten av halvleken blev Färjestadens tränare, Patrik Gustavsson, uppvisad på läktaren efter protest.

Färjestaden såg ut att ta med sig alla tre poäng hem då man bjöd hemmalaget på en indirekt frispark. En frispark som Ulrika Helgesson stänkte dit efter touch i muren.

Den delade poängen får anses rättvis.

- Just nu är jag nöjd. Vi leder fortfarande serien och har allt i egna händer, säger Patrik Gustavsson.

Mer om matchen i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons