Annons
Nyheter

De forna lagkamraterna möts

Nyheter • Publicerad 17 maj 2008

FOTBOLL, ELITFYRAN

De är födda samma år och har spelat i samma pojklag samt ett år i Färjestadens a-lag tillsammans. Färjestadens GoIF:s tränare Magnus Olander och IFK Borgholms anfallare Marcus Erlandsson ställs i dag mot varandra i det öländska ”superderbyt”.

Annons

Att derbyt mellan IFK Borgholm och Färjestadens GoIF betyder något extra märks. På diverse gästböcker och bloggar skrivs det om årets match på Öland. Och spelare i de båda lagen är inte sena att ge sina motståndare ett par gliringar. Intervjun med Marcus Erlandsson och Magnus Olander blev inget undantag.

– Det märks att grabbarna är laddade inför matchen. Att ni kommer hit och gör en ”inför-matchen-intervju” gör ju att det hela snackas upp ytterligare. Förhoppningsvis kommer det lite folk och kollar också men man ska vet att det är en match i elitfyran och ingen VM-final, säger Olander.

POJKLAGET

Som unga spelade Olander och Erlandsson i samma pojklag i Färjestadens GoIF. Senare spelade de även tillsammans i klubbens a-lag i ett år.

– Vi känner varandra ganska väl. Vi har ett par gemensamma vänner och lite sådant, säger Erlandsson.

Hur kommer det sig att du blev tränare istället för att fortsätta som spelare, Magnus?

– Haha, han var egentligen aldrig någon riktig fotbollsspelare, säger Erlandsson snabbt.

– Ja, mycket hjärna och lite fötter, säger Olander och fortsätter:

– Nej, men det var så att jag började som tränare i min systers lag, som även Marcus syster spelade i, och sedan blev jag assisterande tränare i damlaget och på den vägen var det, säger Olander.

UNDERDOGS

Annons

Hemmalaget IFK Borgholm får ses som stora underdogs i matchen. Man kommer med en lite sargad trupp där flera skador stör. Medan Färjestaden, som på förhand är klar favorit, har mer eller mindre samtliga spelare tillgängliga.

– Vår styrka är att vi inte har något att förlora. Färjestaden är de som ska vinna matchen och har pressen på sig. Sådant är inte alltid helt lätt. Men spelar vi som vi ska så tror jag definitivt att vi har chansen, säger Erlandsson.

– Det är klart att vi ses som favoriter. Men, för att ta till en klyscha, ett derby är ett derby och mycket handlar om hjärta och inställning, säger Olander.

– Som jag ser det finns det två lag som kan vinna den här serien och det är Berga och Färjestaden, säger Erlandsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons