Annons
Nyheter

”Damfotbollen galet stor”

Nyheter • Publicerad 20 mars 2013

FOTBOLL, DAM-EM

Organisationen kring dam-EM laddar för den tyska invasionen i sommar

Annons

Över 5 000 biljetter är redan sålda.

Över 500 av dessa i Tyskland.

Färjestaden, Hotell Skansen och Tallhöjdens IP står inför stora utmaningar då Tyskland intar Öland under dam-EM.

– Det har aldrig tidigare funnits någon kultur att köpa biljetter tidigt till ett dam-EM, säger Johan Göransson på Destination Kalmar.

Redan under VM i Tyskland 2011 märktes tyskarnas enorma intresse för sitt damlandslag. Platserna (73 680) till VM-premiären på Olympia Stadion i Berlin såldes slut och i snitt lockade mästerskapet närmare 26 000 åskådare per match.

– Det är helt galet hur stort damfotbollen är i Tyskland. Jag fattade det inte själv förrän vi var och besökte damernas Champions League-final i München, säger Göransson.

BRA START

När det under vintern blev klart att Tyskland ska spela mot Norge på Guldfågeln Arena i Kalmar, bo på Hotell Skansen i Färjestaden och träna på Tallhöjdens IP så är inte fansen sena att hänga på sitt landslag. Uppemot 600 biljetter är redan nu sålda nere i Tyskland. Totalt är över 5 000 biljetter sålda till matcherna i Kalmar.

– Det har aldrig tidigare funnits någon kultur att köpa biljetter tidigt till ett dam-EM, så vi har fått en jättebra start på hela evenemanget. Därtill så finns det många blockade biljetter som varje förbund får sälja, säger Göransson.

Läs hela artikeln i torsdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons