Nyheter

Cool Ulrika hetast på ön 2005

Nyheter • Publicerad 3 februari 2006

FOTBOLLUlrika Helgesson.Ja, där har ni Ölands bästa kvinnliga fotbollsspelare 2005.

Det är Ölands Idrottskrets som har utsett RM IF:s mittfältare till årets spelare – ett pris hon tar emot nästa vecka, då kretsen har kallat till årsmöte.

Och Helgesson är själv nöjd och belåten med sina insatser för ö-laget som återigen tog steget upp i division II.

– Det har gått bra för mig. En stor anledning har varit att jag var skadefri och äntligen fick fullfölja en hel säsong. Jag har ju haft något problem under varje år annars.

Cool spelartyp

Mittfältare Helgesson är en följsam, cool spelartyp som sällan förlorar förståndet i kriget om bollarna på mittplan.

Hon har under året dessutom lagt fram en och en annan macka till spjutspetsen Linda Karlsson som till slut resulterade i hela 40 strutar för måltjuven. Helgesson antecknades för fem baljor från sin mittfältsposition.

Ulrika, hur vill du summera säsongen som gått?

– Vi hade faktiskt ett möte i RM där vi satte oss ner i grupper och diskuterade året och vi var väl överens om att det inte riktigt var en toppensäsong.

– Våren var bra med Svenska Cupen och allt, men hösten var ojämn, det låste sig lite.

”Bör täta försvaret”

Förra gången ostöländskorna var uppe i tvåan orkade man inte stå emot de andra lagen och degraderingen blev sedermera ett faktum.

Helgesson, en av veteranerna i laget med sina 27 år, tror sig ha nyckeln till att säkra ett nytt division II-kontrakt 2006.

– Jag tycker att vi bör täta försvaret, bygga bakifrån helt enkelt. Sedan var vi inte riktigt beredda på att skillnaden skulle vara så stor mellan trean och tvåan förra gången.

– Spelet var tuffare och snabbare, men nu vet vi, säger hon med tillförsikt mot det kommande uppdraget.

”Bättre än vad tabellen visar”

I skrivande stund är dock inte fotbollen fokus nummer ett i Ulrikas idrottsliv.

Den sporttokige kopplar även ihop hennes namn med innebandy och Färjestadens IBK. Ett FIBK som kämpar med näbbar och klor för att som nykomlingar klara kontraktet i söderettan. Fyra omgångar återstår.

– Jag trodde inte att serien skulle vara så här jämn, säger Ulrika, vars FIBK parkerar på en sjätteplats, fem poäng ner till Fröjered som ligger under strecket.

– Vi ska egentligen inte behöva vara i det här läget. Vi är bättre än vad tabellen visar, men har samtidigt haft lite problem med målskyttet. Sist vann vi ju skotten med 30–10, fortsätter hon och syftar på 2–4-förlusten mot Älvstranden.

Fotboll eller innebandy, vilken idrott är egentligen nummer ett?

– Jag kan faktiskt inte avgöra det. När innebandyn håller på känns det som det är det roligaste, men när det är fotbollssäsong, så känns det bäst. Man hinner aldrig riktigt tröttna på nåt, haha.

Och en sak måste vi bara ha svar på, hur är det att ha sambon Johan som tränare i FIBK?

– Det fungerar jättebra, eftersom han är så professionell. Han kan skilja på idrotten och privatlivet.

Och du skulle inte bli sur om han bänkade dig?

– Nja, det vet man ju aldrig..., avslutar en skrattandes Ulrika Helgesson, Ölands bästa fotbollsspelare 2005.

FOTNOT: Ölands bäste spelare på herrsidan presenteras nästa vecka.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.