Nyheter

”Chrille” åkte ur division I – för andra säsongen i rad

Nyheter • Publicerad 8 november 2006

FOTBOLL, NORGEFör andra säsongen i rad åkte Christer Persson ur Adeccoligan, norska superettan, med sitt lag. Det stod klart efter hela 1–5 i baken mot Ålesund i söndags.– Tungt, det är åt helvete rent ut sagt, säger Persson.

Persson och hans Pors Grenland hade inte mycket att säga till om mot Ålesund – ett lag som nästa säsong lirar i Tippeligan.

Pors hade visserligen ett friläge efter två minuter, men den fina chansen missades och efter 45 minuter var ställningen 3–0 till Ålesund.

– Vi försökte i andra, men när de gjorde 4–0 var det kört. Det var inget att säga om.

I kanalen

Pors Grenlands hopp ställdes då till Strömsgodset, ett annat lag som spelar i Tippeligan 2007. Strömsgodset ledde också planenligt med 2–0 på hemmaplan över Löv-Ham, men gästerna reducerade i den 80:e minuten och kvitterade i den 84:e...

– Just nu känns det som om jag bara vill slänga fotbollsskorna i kanalen...

Tyngre med Tönsberg

Via 2–2 tog sig Löv-Ham förbi Pors på bättre målskillnad och Grenland spelar därmed i division II nästa år. Grenlands sorti ur Adeccoligan betyder att ”Chrille” Persson har åkt ur division I två säsonger i rad – i fjol med Tönsberg.

– Ska jag på nåt sätt rangordna de två, så var det tyngre med Tönsberg. Det var en kaotisk säsong med tränarbyte och många skador, berättar Persson.

Spelande coach

Christer Persson får nu blicka framåt och han har några Norge-bud att ta ställning till. Han har dock redan nobbat att bli spelande tränare för ett division III-lag.

– Jag kan tänka mig att bli tränare i framtiden, men inte just nu. Det känns för tidigt.

Hönefoss, ett division I-lag som hårfint missade kvalet till Tippeligan, är ett annat intressant alternativ för Persson, men det kanske hetaste tipset i dagsläget är Åtvidabergs FF, något vi skrivit om tidigare.

Flera gånger

ÅFF har hört av sig flera gånger till Persson och ytterligare kontakter är ämnade att tas.

– Åtvidaberg är helt klart intressant, men samtidigt vill jag ha reda på vem som ska träna laget och vad klubben har för ambitioner kommande säsong. Vi får se, avslutar Christer Persson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.