Nyheter

Bucha gör comeback – i HAIK

Nyheter • Publicerad 30 november 2007

FOTBOLL, DIV 6

Hulterstads AIK rustar rejält inför nästa säsongs återtåg i division 6. Glömminge-ikonen Stefan ”Bucha” Andersson gör nämligen comeback och han väljer att göra det i HAIK:en.

– Det ska bli kul att komma igång igen, säger den 35-årige försvararen.

Efter säsongen 2005 lade Stefan ”Bucha” Andersson sina skor på hyllan. Året efter plockades de ner för tre matcher i Glömminges C-lag. Och i år har de varit kvar på hyllan hela året. Men nu åker de alltså ner för en comeback.

– Magen börjar komma fram lite för mycket, säger han med ett skratt. Och så har man saknat fotbollen lite.

INTE TILLBAKA TILL GIF

Färjestadens GoIF-produkten Andersson gick tidigt över till Glömminge IF där han spelade i 14 säsonger innan han lade av efter 2005. Så borde inte Glömminge, som nu är uppe i division 4, vara platsen för ”Buchas” comeback?

– Nja, lite miljöombyte är aldrig fel, hehe... Nej, men division 6 är lite lagom för en före detting. Och Hulterstad är ett roligt gäng där jag känner de flesta. Sedan får man ju se hur mycket man hinner träna och vara med, men jag ska ju försöka att ta en plats i startelvan.

INGESSON FORTSÄTTER

Som tränare får Andersson nu Daniel Ingesson, som bestämt sig för att vara kvar som huvudtränare i Hulterstads AIK även nästa säsong.

– Men det blir ju seriösare i år. Vi är i snitt 25-26 på träningarna, så det ser jäkligt intressant ut, säger Ingesson, som får assistans i tränarstaben av Torbjörn Hagström och Anders Blomqvist.

Två HAIK-lag kommer att vara i spel nästa säsong, ett i division 6 och ett i reservlagsserie C.

YTTERLIGARE ETT NAMN

Flera riktigt bra spelare med division 6-mått mätt har redan vandrat ner till Hulterstad och de senaste i raden är förutom ”Bucha” även Peter Anderzén, målvakten Jonny Näslund, samt unge Martin Davenport Gustafsson från Hossmo BK. Dessutom kan det vara ytterligare namn på gång.

– Ja, det är inte omöjligt, men jag vet inget än.

Du kommer att ha ett bra lag på pappret...

– Ja, det ser ganska bra ut. Det gäller bara att få alla att jobba åt samma håll.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.