Annons
Nyheter

Börjessonbröderna återförenas i ”Klubben”?

Nyheter • Publicerad 17 juli 2009

Bröderna Tim och Emil Börjesson var förra säsongen två av Glömminge IF:s absoluta nyckelspelare.

I vintras gick de skilda vägar då Tim skrev på för Kalmar AIK och Emil för IFK Berga, men nu kan de vara på väg att återförenas.

Annons

– Jag ska träna med Kaik några gånger och sedan ska vi ha ett möte på söndag, avslöjar Emil.

Emil Börjesson är alltså på väg bort från division 3-klubben IFK Berga efter bara ett halvår under Thomas ”TG” Gustafssons styre.

– Jag ska träna med Kalmar AIK nu och se om det känns bra, säger Börjesson.

Den snabbfotade yttern såg till en början ut att matchas in som forward i Bergas lagbygge, men fick det aldrig riktigt att lossna.

– Jag tappade sugen efter ett tag, både när det gällde att träna och spela matcher, och det gick bara sämre och sämre, förklarar han.

INGEN Ö-COMEBACK

Nu hoppas Börjesson på en nytändning genom att skifta klubb. Det troliga valet är Kalmar AIK, där han i så fall skulle återförenas med storebror Tim och sin förre tränare Marcus Kraaijenbrink.

– Jag vill byta för att komma igång igen.

Det lockar att spela med brorsan igen?

– Ja och jag känner ju en del andra i Kaik också. Det är det som gör att jag vill dit.

Annons

Ingen öländsk klubb är särskilt aktuell för Bergaspelaren.

– Glömminge ligger ju en närmast om hjärtat, men man hade ju hoppats på att de skulle ha varit lite bättre nu. Det känns inte så lockande att gå tillbaka i dagsläget, säger han och tillägger.

– Färjestaden är inte direkt aktuellt.

Börjesson har tränat med Kalmar AIK de senaste dagarna och ett möte om hans fotbollsframtid kommer att hållas imorgon söndag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons