Nyheter

Borgholm kvalklart

Nyheter • Publicerad 20 september 2006

FOTBOLL, DIV. IV DAMMed en match kvar att spela står det redan klart att IFK Borgholm tar kvalplatsen mot division III.Team Södermöre besegrades med 4–1 i helgen.– Det var inget snack, säger IFK-coachen Magnus Ringqvist.

Det var den första halvleken som lade grunden till segern.

– Vi dominerade den första halvleken, säger Ringqvist. Det stod 3–0 efter tio minuter och 4–0 i paus.

– Helheten fanns där och det var fart och finess. Och sedan var det en stabil andra halvlek.

Många spelare förtjänar beröm, men framförallt högerbacken Jenny Larsson, som tog bort Södermöres bästa spelare.

Lindsdals A-lag ser nu ut att klara sig kvar i division II, varpå Lindsdal B kan ta steget upp i division III. Därför blir det med största sannolikhet kvalspel för Borgholm i slutet av september. Där kommer man att hamna i en kvalgrupp tillsammans med ett lag från division III och ett lag från division IV. Totalt bildas tre kvalserier.

Hur många lag går upp i trean sedan då?

Jo, i dagsläget är RM det enda laget från Småland/Blekinge som åker ur division II och då går kvalseriernas gruppsegrare och två bästa tvåor upp till division III. Åker fler Småland/Blekinge-lag ur tvåan går färre lag upp från kvalserien.

I den nordöstra damtvåan ligger visserligen småländska Ormaryd farligt nära nedflyttning, men i dagsläget är det bara västgötska lag som trillar ur där. I RM:s tvåa kämpar Skånelaget Hässleholm om att peta ner Lindsdal i trean, men om så blir fallet behöver ju Borgholm inte ens kvala så...

Team Södermöre – IFK Borgholm 1–4 (0–4)

Målen, IFK: Maria Boström 2, Anna Boström, Marie Erlandsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.