Nyheter

”Boge” till Högsrum...

Nyheter • Publicerad 24 november 2006

FOTBOLL, DIV. VIHögsrums FF har fått en pangvärvning till nästa säsong.Daniel Bogefors, med åtta säsongers division III-fotboll på meritkontot, har nämligen valt att trappa ner med fotbollen och lämna Färjestadens GoIF för Rällavallens riddare i Ölandssexan.

27-årige Bogefors lämnade för första gången sin moderklubb Färjestadens GoIF sommaren 2003 då han gick till Böda/Högby. Där spelade han två och ett halvt år innan han inför årets säsong gick tillbaka till Färjestaden.

Men nu lämnar han alltså åter Tallhöjden.

– Största anledningen är att tiden inte riktigt finns i och med skolan och olika frilansjobb, förklarar ”Boge”. Dessutom startar vi ett produktionsbolag i skolan som kommer att ta mycket tid på fritiden.

På grund av denna satsning på den ”civila karriären” finns det ingen tid för division III-fotboll med GoIF:en.

– Färjestaden hade stor förståelse för de såg att det tog mycket tid redan i år, säger han.

Bästis med coachen

”Boges” barndomskompis och gamle lagkamrat från Färjestadens P79-lag, Markus Jäverskog, basar sedan ett år tillbaka över Högsrums FF och det var mycket därför valet föll på HFF.

– Det ska bli jäkligt kul med ”Jävis” som coach. Han är en av mina äldsta och bästa kompisar, vi har känt varandra i 22 år.

Ska du ner och dominera i sexan nu, eller?

– Nej, jag är inte en sån spelare som kan höja ett lag, det har jag redan förvarnat Högsrum om, hehe...

– Nej, men däremot har man ju mycket rutin efter åtta säsonger i division III, så på så sätt hoppas jag kunna tillföra en del. Och det är kul också att kunna hjälpa till lite när de nu har tappat en del tongivande spelare.

Hur mycket hinner du egentligen vara med och spela?

– Jag vet inte, men försöker givetvis var med så mycket som möjligt.

Vad tror du om Högsrum anno 2007?

– Jag vet inte. Jag har sett Högsrum för lite, så jag har ingen aning om vart vi står.

Moderklubben Färjestadens GoIF anno 2007, då?

– De lär få kämpa för nytt kontrakt, men de har ett ungt och intressant lag för framtiden.

Även ”Wahlis” ansluter

En annan lirare med Färjestadens GoIF som moderklubb har också gått till Högsrum och det är centertankern Martin Wahlström, nu senast i Halltorps IK. Martin vänder nu hemåt till Öland, där han i Glömmingedressen förde upp GIF i division V för några år sedan.

Och att få spela med Ölandssexans ”super-sub” är ett besked som glädjer Bogefors.

– Förbannat roligt. Han har jag känt ännu längre än ”Jävis”. Det ska bli jättekul att återförenas efter så många år, avslutar Bogefors, som har för avsikt att skriva på för HFF nu på måndag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.