Nyheter

Böda/Högby och Persnäs i samarbete?

Nyheter • Publicerad 26 februari 2010

FOTBOLL

Samarbete är melodin för att rädda fotbollen ute på landsbygden och nästa kollaboration på fotbolls-Öland kan bli ett gemensamt b-lag för Böda/Högby och Persnäs AIF.

– Båda vill ha ett samarbete och på måndag ska vi sätta oss ner och diskutera det hela i detalj, säger Persnäs AIF:s Daniel Nilsson.

Nyligen bytte Böda/Högbys och Mörbylångas reservlag plats med varandra, då ”Mörby” fick Böda/Högbys plats i Utveckling B sydöstra och nordölänningarna begärde att få gå ner i Utveckling C Kalmar/Öland.

Men b-laget i ”Reserv C” kommer kanske inte bara att bestå av Böda/Högby-lirare 2010. Det diskuteras nämligen ett samarbete med Persnäs AIF, två divisioner längre ner i seriesystemet, om ett gemensamt b-lag.

– Vi har inte så bred trupp, berättar Böda/Högbys assisterande tränare, Johan Hammarsten. Så ska vi ha ett b-lag så måste vi ha ett samarbete med en annan förening.

Och det ser liknande ut för Persnäs.

– Vi hade för lite spelare för ett b-lag och hade nog inte tänkt ha något, men när Böda/Högby ringde och frågade tyckte vi att det lät som en bra idé, säger Nilsson.

RÄDDA FOTBOLLEN I NORR

Att division 4-gänget Böda/Högby och division 6-ditot Persnäs AIF gör gemensam sak i utvecklingsserien kan snart bli verklighet.

– Båda vill ha ett samarbete, men vi har inte filat på detaljerna än, säger PAIF:ens fotbollsbas, Daniel Nilsson, och berättar att frågor som bland annat antalet spelare, lagets spelplatser och ekonomin kommer att diskuteras i detalj på måndag.

Persnäs var under förra säsongen utan b-lag, så visst vore det ett lyft för division 6-klubben om man nu får igång en reservlagsverksamhet igen.

– Om allt går i lås och vi får ett b-lag är det ju kanon, säger Persnäs nye tränare Daniel Andersson Bjelkendal. Så att fotbollen lever kvar på norra Öland.

På måndag ska alltså klubbarna träffas och sätta sig ner för vidare diskussioner i ämnet, men båda parter verkar mycket intresserade av att hitta en lösning.

– Jag tror det här kan bli bra, säger Hammarsten.

• Trots att Persnäs a-lag ligger två divisioner under ert a-lag?

– Ja, det har inte någon speciell betydelse. Huvudsaken är att få ihop ett b-lag, så att de som inte spelar med a-laget ändå får speltid.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.