Nyheter

Böda/Högby en minut från skrällseger

Nyheter • Publicerad 16 juni 2008

FOTBOLL, DIV 4 DAM

Bottenlaget Böda/Högby var i söndags riktigt nära att skrällbesegra Färjestadens GoIF hemma på Idrottsparken i Böda.

Men en minut från full tid kvitterade Färjestadens Emma Johansson på en frispark.

– Typiskt, suckar Böda/Högbys lagkapten Nathalie Nilsson.

Efter en titt i tabellen, där Böda/Högby ligger i botten, och en titt på derbyt i söndags förstår man att något inte stämmer – nordöländskorna är betydligt bättre än tabellplaceringen. Och i söndagens derby trampade man plattan i botten redan från start. I nionde minuten blev Natalie Wilhelmsson fint frispelad av forwardskollegan Nathalie Nilsson och helt omarkerad satte Wilhelmsson en enkel bredsida till 1-0.

Bara sex minuter senare gjorde kapten Nilsson själv 2-0 efter en fin liten solotripp.

– Vi spelade skitbra i första halvlek, men vi orkar inte hålla det riktigt i andra, säger Nathalie Nilsson.

Duktiga framåt

2-0 i halvtid kunde dock istället varit 2-1 om Emma Johanssons frispark inte träffat stolpen nio minuter från paus. Dock ska det också nämnas att Böda/Högby hade flertalet chanser och ledde fullt rättvist efter de första 45 minuterna.

– De lyckades bra och är jätteduktiga framåt med sina Nathalior, berömmer Färjestadens tränare Patrik Gustavsson motståndet.

Nathaliorna han syftar på är anfallsparet Nilsson/Wilhelmsson som är en stor del av B/H-spelet. Så fort som möjligt söker laget djupledsbollar på sina kvicka spelare framåt och då gäller det inte bara Nathaliorna, utan även snabba yttrar som till exempel Josefin Nilsson. Färjestaden såg väldigt passivt ut och saknade navet Ida Karabyn som brukar hålla i bollen lite på innermittfältet. Istället var det Böda/Högbys hårdföre Camilla Lindström som tog hand om det mesta på mitten.

Emmorna kvitterade

Men när Färjestaden ändrade om lite i andra halvlek fick man lite bättre tag om mittfältet.

– Och vi gick slut på mitten lite, konstaterar B/H-coachen Kent Arvidsson.

25 minuter in i andra halvlek reducerade Emma Nilsson till 2-1, men hemmapubliken kände ändå segervittring. Åtta minuter från full tid kom Natalie Wilhelmsson fri, men hennes lobb gick utanför målet.

Ju närmare klockan tickade mot 90 minuter desto fler ställde sig upp på Böda/Högby-bänken och den där känslan som infinner sig när lillasyster ska besegra storasyster började krypa fram på Idrottsparken.

Men...

I den 89:e minuten stänkte Emma Johansson in en frispark till 2-2, vilket naturligtvis blev slutresultatet.

– Retfullt, säger Arvidsson om det tunga matchslutet.

Och kapten Nilsson var lika missnöjd när frisparken gick in.

– Det är för jävligt, var hennes spontana kommentar.

Njöt

Båda tränarna ansåg att de skulle ha avgjort matchen tidigare. Men det var ändå hyfsat nöjt i båda lägrena efter matchen.

– Jag är jättenöjd, vi gjorde en jättebra match, säger Nilsson. Och nu har vi tagit poäng i de tre senaste matcherna, så det känns bra.

– Visst kan man vara nöjd, medger ändå Arvidsson, för alla poäng är ju bra. Och vår moral är hög.

Patrik Gustavsson var givetvis belåten med att man fick med sig en poäng tillslut.

– Ja, i dag tar tjejerna jobbet och andra halvlek är jättebra. Vi tar nu med oss de sista 45 minuterna och hoppas på en skadefri höst, säger han.

FAKTA/

Böda/Högby - Färjestadens GoIF 2-2 (2-0)

Målen:1-0 Natalie Wilhelmsson, 2-0 Nathalie Nilsson, 2-1 Emma Nilsson, 2-2 Emma Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.