Nyheter

Böda/Högby ännu obesegrat i höst

Nyheter • Publicerad 14 augusti 2006

FOTBOLL, DIV IV ELITEn sen kvittering räddade en poäng för Böda/Högby i hemmamötet mot svårbesegrade tabellfemman Lessebo GoIF. Ändå får resultatet ses som ett nederlag för B/H då matchens utseende bestod av en kavalkad av missade målchanser. Till slut fick laget ta hjälp av motståndarspelare för att lyckas få bollen i mål.

Böda/Högby fick redan från start kämpa mot den bildliga formen av motvind, efter att Lessebo redan i den andra minuten hade tagit ledningen med 0-1 efter att Phankawee Thammawong alldeles för enkelt fått rinna igenom försvaret och rulla bollen under B/H-målvakten Jonas Petersson. En tung start för ett lag i behov av poäng. Men redan minuten efter kunde kvitteringen ha kommit om Tobias Jonssons skott hade suttit en meter längre åt vänster. Den chansen blev startskottet för en Böda/Högby-press av sällan skådat slag. Men trots nickar i ribban och öppet mål ville bolluslingen inte in.

Brist på rutin

Störste målsumpare var kaptenen Jonas Nilsson som trots en bra insats inte hade någon av sina bättre dagar framför motståndarmålet. Tränare Kalle Byström trodde att avsaknaden av rutin lyste igenom i de missade avsluten.

– Att vi saknar rutin har betydelse men jag tycker vi står upp mycket bättre nu än i början av säsongen.

Och höstens rad utan förluster kunde hållas intakt efter att matchens bäste spelare, högermittfältaren Jesper Swahn, slängt in bollen från kanten in mot straffområdet och den studsat via bortaspelare in i mål med bara minuter kvar av matchen.

Swahn målskytt

Speakern ropade ut att Jonas Nilsson gjort målet, Ölandsbladets reporter på plats hävdade självmål men tilldelad målet av domaren blev Swahn som därmed fullbordade en synnerligen lyckad match för hans del.

– Jag har nog aldrig sprungit så mycket som idag, jag är helt slut, säger målskytten efter att ha pustat ut efter matchen.

Både Byström och Swahn kunde efter matchen glädja sig över den vunna poängen, men mer med tanke på den sena kvitteringen än med tanke på spelfördelningen. En utvisning på Lessebos Fredrik Stjärnebring, för övrigt enda målskytt i första mötet mellan lagen på vårkanten, var en till av anledningarna till att Böda/Högby kunde forcera in kvitteringen i slutminuterna.

– Vi hade gärna velat vinna men med den sena kvitteringen får vi vara nöjda, säger tränare Byström som hade tvingats att flytta om en del spelare efter några återbud, bland annat Roger Nilsson och Pelle Nilsson.

Detta ledde bland annat till att Mattias Nelson fick ta steget ner som mittback, något som han klarade väldigt bra. Hela backlinjen ska för övrigt ha beröm efter att ha ryckt upp sig efter den tunga starten med ett mål i baken efter redan två minuter.

Böda/Högby - Lessebo GoIF 1-1 (0-1)

Målen: 0-1 Phankawee Thammawong (2), 1-1 Jesper Swahn (82).

Startelvan: Jonas Pettersson – Fredrik Oscarsson, Niclas Ottosson, Mattias Nelson, Tobias Arnesson – Jesper Swahn, Marcus Nelson, Jörgen Peterson, André Ohlsson (ut 35, Niklas Jämtin) – Jonas Nilsson, Tobias Jonson (ut 75, Björn Fjellström).

Kvarnligan

3, Jesper Swahn -

Hade aldrig sprungit så mycket i hela sitt liv enligt egen utsago. Imponerade med både snabbhet, teknik och vilja. Har lite kvar innan han orkar en hel match men borde nu ha säkrat en plats i startlaget.

2, Mattias Nelson -

Att klara av att spela på flera olika positioner är en styrka för en fotbollsspelare och Nelson är absolut en av dom som klarar det. Visade lugn och känsla i sitt mittbacksspel och gjorde saknaden av Roger Nilsson något mindre.

1, Fredrik Oscarsson -

Fick uppgiften att sköta defensiven på högerkanten där Swahn skötte det offensiva. Dessa två skapade en trygghet på sin kant som bidrog till många skapade chanser och få lägen för motståndarlaget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.