Nyheter

Blir Karabyns ”nej” till ett ”ja”?

Nyheter • Publicerad 21 november 2007

FOTBOLL

Det blir ingen Peter Karabyn i RM IF. Inte i det här läget i alla fall. Låter det snurrigt? Peter Karabyn har bestämt sig för att tacka nej till att ta över Anders Svantessons tränarroll i RM.

– Jag har inte sagt nej av ointresse utan av anledningen att jag vill inte göra en långbänk av det här. Det är fortfarande lite pusselbitar som måste lösas och jag vill inte att RM ska tvingas stanna upp sitt jagande, säger huvudpersonen.

Vad är det för pusselbitar?

– Jag måste vara iväg ibland och en viktig bit är ju då att det måste finnas en resurs där som kan ta hand om det. Den resursen kan inte vara vem som helst, jag hade några ideér, men det nådde inte längre fram än just så.

PETER TROTS ALLT?

Därför har Peter Karabyn valt att tacka nej och låta RM leta vidare. Om RM inte hittar någon lämplig kandidat och det visar sig att Karabyn i sin tur finner en ”resurs” till hjälptränare, så kan det alltså bli så att han trots allt i förlängningen presenteras som ostölänningarna nye coach...

DAVID WINBERG

Fotnot:ÖB-sporten sökte företrädare för RM utan att lyckas.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.