Nyheter

Bittert när Böda/Högby föll igen

Nyheter • Publicerad 27 juni 2006

FOTBOLL, ELITFYRANDet blev ett riktigt bittert slut för Böda/Högby när Gransholms IP gästadenorra Öland på måndagskvällen.Ett snöpligt frisparksmål med åtta minuter kvar såg till att B/H fickinkassera femte raka förlusten.- Det kanske inte är vår säsong, säger tränaren Kalle Byström efter 0-1-nederlaget.

Bottenlag har sällan marginalerna med sig. Något som Böda/Högby på ett smärtsamt sätt har fått känna på flera gånger om under våren.

Hemma mot Gransholms IF gjorde nordölänningarna en bra match och stod upp riktigt bra. Men med åtta minuter kvar styrde oturligt Tobias Arnesson in Per Rooths frispark i egen kasse. Målet blev matchens enda och femte raka förlusten var ett faktum.

- Det är säsongen i ett nötskal. Det kanske inte är vår säsong, säger B/H-tränaren Kalle Byström besviket efter slutsignalen.

Gästerna inledde matchen bäst och skapade ett par heta lägen under den första kvarten. Bland annat agerade högerbacken Marcus Nelson räddande ängel när han täckte skott efter ett fint Gransholmsanfall efter 13 minuter.

Bra idéer

Efter hand flyttade B/H upp positionerna och spelet blev allt bättre.

- Vi har bra spelidéer i första. Vi håller i bollen och får med folk upp i anfallen, säger rutinerade Jörgen Petersson.

Trots en del chanser, mestadels efter inlägg mot Jonas Nilsson, lyckades inte B/H spräcka nollan före halvtidsvilan. Det gjorde i sin tur inte heller GIF utan det var mållöst i paus.

B/H fortsatte sedan att stå upp på ett imponerande sätt. Visserligen tog gästerna över i mitten av den andra akten, men det kändes ändå som att hemmalaget skulle kunna knipa en viktig poäng.

- Jag tycker att det var vår match, säger Byström som för övrigt blev avvisad från bänken efter att ha reagerat mot en tveksam varning som Jonas Nilsson fick för protest.

- Vi får inga domslut med oss när vi ligger där vi ligger i tabellen, konstaterar B/H-tränaren.

Snöpligt

Gladare blev han inte direkt efter 82 minuter då Tobias Arnesson oturligt styrde en frispark förbi Jonas Pettersson i målet. Mycket snöpligt för B/H som trots att GIF drabbades av en utvisning strax efter ledningsmålet inte mäktade med en kvittering.

- Det är typiskt för säsongen. Vi går ner oss lite i andra, men nu har vi en hel sommar på oss, säger Jörgen Petersson.

Tränare Byström är förstås besviken över förlusten. Men han ser också ett ljus någonstans i mörkret.

- Jag är väldigt stolt över grabbarna, de gör ett kanonjobb. Tidigare har vi inte riktigt räckt till, men idag tycker jag att vi är minst lika bra, säger han och fortsätter.

- Vi får ju inte med oss några poäng, men det var mycket som var positivt.

FAKTA/Böda/Högby - Gransholms IF 0-1 (0-0)Mål: 0-1 Per Rooth (82).

Varningar, B/H: Niclas Ottosson, Marcus Nelson, Jonas Nilsson.

Startelvan, B/H: Jonas Pettersson - Marcus Nelson, Niclas Ottosson, Roger Nilsson, Tobias Arnesson - Fredrik Oscarsson, Jörgen Petersson, Nicklas Jämtin (73) - Jesper Swahn (75), Jonas Nilsson, Mattias Nelson (81).

Avb: Victor Byström (73), Pelle Nilsson (75, 79), Björn Fjellström (79), Magnus Pettersson (81), Jimmy Gunnarsson.

Kvarnligan:

3: Niclas Ottosson. Skötte sig utmärkt som mittback. Stark närkampsspelare.

2: Jonas Pettersson. "TV-Jonas" gjorde vad han skulle med mersmak. Chanslös på målet.

1: Marcus Nelson. Ny roll som högerback, något som lillebror Nelson skötte galant.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.