Annons
Nyheter

B/H: Negativt kval i sämsta fall

Nyheter • Publicerad 25 september 2007

FOTBOLL, DIV 4

När det brände som mest kallades veteranerna Royne Nilsson och Markus Axelsson in. Och visst gjorde det skillnad i Böda/Högby-kolumnen. Med firma Nilsson och Axelsson på plan tog B/H sin första trepoängare sedan den 23 augusti...

Annons

– Det här satt fint, nu är ju målsättningen givetvis att klara av det här utan kval, säger tränaren Bengt ”Kyl-Bengan” Johansson efter 3-1-vinsten över bottenkollegan Ljungbyholms GoIF.

Matchen mot LGoIF var en riktig sexpoängare. Böda/Högby låg inför kampen under det negativa kvalstrecket på 21 poäng, Ljungbyholm under strecket endast en pinne bakom. De båda lagen började också nervöst. Försvarslinjerna vägrade inledningsvis att behandla bollarna via mittfältet utan det var helst långa fruktlösa pastejer mot kämpande anfallare som gällde.

NÄTTAKET

Innan halvtimmen var spelad bytte lagen två bra chanser med varandra. Smålänningarna hade bland annat en projektil inne i boxen som letade sig över Conny Hultenius ribba, Markus Axelsson fick B/H:s bästa läge, men bredsidan i fritt läge var aningen för klent kickad och bortakeepern kunde rädda.

Utdelningen för B/H kom i den 32:a minuten. Vänsterbreddaren André Ohlsson kom runt på kanten och skickade in ett inlägg som Victor Byström mötte med pannan. Victors nick hamnade i ribban och medan Byström grämde sig med händerna över huvudet kom innermittfältskollegan Jonas Nilsson och drog in returen i nättaket.

SPÄNNING

Efter paus bytte Jonas Nilsson plats med Royne Nilsson. Från sin forwardsposition var Jonas högst delaktig i 2ð0-målet. Nilsson sköt och Pelle Nilsson rakade in returen. Med tre minuter kvar blev det spänning i bottenstriden när Ljungbyholm reducerade. Jonas Nilsson, ingen högoddsare direkt, lugnade dock ”Kyl-Bengan” Johansson med 3-1-målet med minuten kvar.

– Det kan ju lätt bli så att det blir nerver, eftersom de flyttar upp allt de har, så det var skönt med 3-1, säger B/H-coachen.

Vad betydde Royne Nilsson och Markus Axelssons medverkan?

– Mycket, det blir ju lätt så att alla lutar sig mot Jonas, men nu fanns det ett par till, svarar ”Kyl-Bengan”.

Annons

I och med trepoängaren tog Böda/Högby steget upp ovanför kvalstrecket, Orrefors trillade ner via ett kryss mot Kalmar Södra. B/H är två pinnar framför ”glaslirarna” inför den sista omgången.

Fixar ni det här utan kval nu?

– Ja, det är målsättningen. Det finns så många duktiga fotbollsspelare i Böda/Högby, så det ska vi göra, avslutar Bengt Johansson, som ville plussa för Pelle Nilsson, Conny Hultenius och Niclas Ottosson.

Även tvåmålsskytten Jonas Nilsson ska ha ett omnämnade för sin insats.

DAVID WINBERG

Böda/Högby–Ljungbyholms GoIF 3-1 (1-0)

Målen, B/H: Jonas Nilsson 2, Pelle Nilsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons