Annons
Nyheter

B/H har fastnat i bottenskiktet

Nyheter • Publicerad 22 augusti 2007

FOTBOLL, DIV 4

Mörbylånga GoIF vann ett inte alltför välspelat ö-derby mot Böda/Högby på Skansen i måndags kväll. Slutresultat? 3-0. ”Mörby” kan därmed blicka uppåt i tabellen. Böda/Högby är dock fast i bottenskiktet.

Annons

– Vi måste krångla oss ur det här, vi är för bra för att ligga där nere, säger B/H:s tränare Bengt ”Kyl-Bengan” Johansson.

Första halvtimmen var hafsig från båda håll. Målchanserna var också lätträknade. Med drygt tio minuter kvar av första rensade hemmaförsvaret en boll som hamnade framför kvicke Nicklas ”Sopis” Johanssons fötter. ”Sopis” hakades upp av Tobias Arnesson, men domaren Sven Sparavec lät spelet fortsätta. ”Sopis” utnyttjade sin speed, kom runt B/H-försvaret och kunde lyfta in ledningsbollen. Målet tände hemmalaget som tryckte tillbaka B/H resten av halvleken.

Gästerna från norra Öland var piggare direkt efter paus och skapade några lägen framför Markus Alnefjord i MGoIF-kuren – Alnefjord var dock aldrig påtagligt hotad. Tio minuter in i akten slet sig snabbe Johan Hellsten loss och föll i B/H-boxen med en tveksamt dömd straff som följd. Daniel ”Dalle” Nilsson stegade fram och satte 2-0. Keepern Jonas ”TV” Pettersson var emellertid inte långt borta.

”RÄTT BILLIGA MÅL”

– Rätt billiga mål. Hos oss fattas dock de där fem-sex centimetrarna som gör skillnaden. Vi har det där oflytet just nu, säger ”Kyl-Bengan” Johansson.

Mörbylånga hade ånyo en fin period, innan B/H kom tillbaka i slutet av kampen. Mikael Romin kunde sedermera spika slutresultatet till 3-0 med en frisparkskanon från 35 meter.

– Inte en av våra bättre matcher, men vi har styrt upp försvaret på sistone och vi är fruktansvärt stabila, då kommer även chanserna framåt, säger Mörbylångacoachen Magnus Olander.

MGoIF har nu en kvalplats i sikte, Böda/Högby har det desto tyngre. Laget parkerar på den negativa kvalplatsen.

– Nu kommer ödesmatcherna, men det är bara att kämpa på. Vi måste krångla oss ur det här, vi är för bra för att ligga där nere, säger Bengt Johansson.

I Mörbylånga utmärkte sig vänsterbacken Emil Johansson tillsammans med keepern Alnefjord. I B/H ska innermittfältarna Johan Hammarsten och Victor Byström, samt mittbacken Niclas Ottosson ha beröm.

Annons

DAVID WINBERG

Mörbylånga GoIF–Böda/Högby 3-0 (1-0)

Målen, MGoIF: Nicklas Johansson, Daniel Nilsson, Mikael Romin.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons